Ябълкова баница с канела и пудра захар
Необходими продукти:
200 грама маргарин
брашно (колкото е необходимо)
1 чаена чаша захар на пясък
1 чаена чаша сметана
2 яйца
сода (1/2 чаена лъжица), изгасена в оцет
4 - 5 ябълки
канела на вкус
пудра захар (за поръсване)
Начин на приготвяне:
Разбийте маргарина със захарта до получаването на пухкава маса, добавете яйцата, сметаната, и содата, изгасена в оцета. Разбъркайте всичко добре и сложете толкова брашно, колкото е необходимо, за да се получи еластично нетвърдо тесто.
Обелете ябълките, почистете ги от сърцевината със семките, нарежете на кубчета. Прибавете ги към тестото заедно с канелата. Сложете го във форма, подмазана с масло и поръсена със сухари, оставете да се пече в продължение на около 20 - 25 минути при температура от 200 градуса.
Готовата баница поръсете с пудра захар.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЯБЪЛКА И КАНЕЛА филтър * 20 БИОПРОГРАМА
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
БОТАЛАЙФ ПАСТА ОТ ЧЕРЕН КИМИОН ЗА ДЕЦА 195 г
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 30
Л'АНДЖЕЛИКА SUPREME CARE ДУШ-ГЕЛ/ПЯНА ЗА ВАНА ЯБЪЛКА И КАНЕЛА 500 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Тутманик
- Печени ябълки с масло и канела
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Ябълков сладкиш с грис
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Бързи питки без месене
Коментари към Ябълкова баница с канела и пудра захар