Шоколадов ликьор

Необходими продукти:
200 милилитра водка
300 милилитра сметана с масленост 33 - 35%
50 грама (или повече) шоколад - най-добре е да бъде млечен
4 супени лъжици кафява захар (може и обикновена бяла) или на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете сметаната със захарта и сложете на котлона да заври и захарта да се разтопи. След това свалете от огъня, добавете шоколада (начупен на парчета) и бъркайте до еднородност на консистенцията. Изчакайте да изстине напълно, налейте водката и... това е.
Ликьорът се съхранява в хладилник в продължение на 30 дни.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
ВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 1500 мг CBD 15% капки 10 мл
Безплатна доставка за България!МУЛТИ ШОКО ЗА ВЪЗРАСТНИ блокчета * 20 НАТУРФАРМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Напитки
- Алкохолни напитки
- Електролитни напитки – кога са полезни и кога не
- Лечебен ефект на алкохолните напитки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Приготвяне на абсент
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
Коментари към Шоколадов ликьор