Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Супи Месни Шкембе чорба

Шкембе чорба

от 26 юли 2013г.
Шкембе чорба - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм шкембе (по избор)

250 грама кисело мляко

2 яйца

1 супена лъжица брашно

2 супени лъжици масло

1 чаена лъжица сладък червен пипер

няколко скилидки чесън (на вкус)

оцет

лют червена чушка (печена)

сол

Начин на приготвяне:

Измийте почистеното шкембе. Залейте го с вода и изчакайте да заври. След 10 - 15 минути сменете водата с нова и оставете да се вари до готовност, без да солите. Готовото шкембе трябва да бъде меко, почти желирано. Извадете го от бульона и нарежете на ситно.

Разбийте яйцата в дълбока купа, към тях прибавете запърженото до златисто брашно и разбъркайте. Към сместа добавете млякото и отново разбъркайте до еднородност. Загребвайте с черпак от бульона и наливайте на тънка струя в съда със застройката, като не спирате да бъркате бързо. Налейте половината от бульона по този начин. След това изсипете застройката с бульона обратно в тенджерата и отново разбъркайте. Сложете нарязаното шкембе и посолете. Оставете да заври, бъркайки непрекъснато. Нека се вари 5 минути и свалете от котлона.

Сложете маслото в нагорещен тиган, прибавете червения пипер, разбъркайте бързо и свалете от огъня. Получената запръжка прибавете към чорбата. След това в отделен съд смесете оцет и намачкан чесън. С тази смес ще поднесете шкембето, а може да предложите и печена люта червена чушка.

Ястието се поднася горещо.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Огретенова запеканка с нахут, шкембе и ориз Огретенова запеканка с нахут, шкембе и ориз
  • Рецепти за свинска пача чорба Рецепти за свинска пача чорба
  • Оризова супа с шкембе и зеленчуци Оризова супа с шкембе и зеленчуци
  • Колумбийска супа със свинско месо и шкембе Колумбийска супа със свинско месо и шкембе
4.6/5 10 оценки

Коментари към Шкембе чорба

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Шкембе чорба
    www.framar.bg 
    на 16 December 2025 в 16:48
    Коментирайте "Шкембе чорба"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Супи
  • Месни супи
  • Рецепти за свинска пача чорба
  • Оризова супа с шкембе и зеленчуци
  • Огретенова запеканка с нахут, шкембе и ориз
  • Колумбийска супа със свинско месо и шкембе
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението имИзмамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

Измамна схема: Деца с рак са излъгани с милиони, събрани за лечението им

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Дъмпинг синдромДъмпинг синдром

Дъмпинг синдром

от 16 дек 2025г.Прочети повече
Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински целиЧехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

Чехия облекчава условията за употреба на псилоцибин за медицински цели

от 16 дек 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Да си поговорим честно за ПМС, хормоните и "онези дни"...

преди 6 дни, 3 часа и 48 мин.

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 46 дни, 5 часа и 45 мин.
Всички

АНКЕТА

Ще гласувате ли на предсрочните парламентарни избори?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СТИКС CHIN MIN БАЛСАМ СЪС CBD 150 мл

СТИКС КРЕМ РЪЦЕ НЕВЕН 30мл

ЖИВАСЕПТ S ТЕЧНОСТ ЗА РЪЦЕ ПОМПА 1л БЕЗ ОТМИВАНЕ

ФИТСПО ФЛАП ДЖАК ШОКОЛАД + ПОРТОКАЛ 90г * 12

ФИТСПО ФЛАП ДЖАК ЧЕРЕША + ЙОГУРТ 90г * 12

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕНТЕРОЛ капсули 250 мг * 12

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:41:04

НИЗОРАЛ крем 15 г

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:39:47

УМКАЛОР капки перорални, разтвор 20 мл

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:38:45

ЗИНАТ таблетки 500 мг * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:37:32

СИНУЛАН ДУО ФОРТЕ таблетки * 30 ВАЛМАРК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 дек 2025г. в 11:36:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival