Оризова супа с шкембе и зеленчуци
Необходими продукти:
- 3/4 чаени чаши ориз
- 200-300 грама сварено шкембе (телешко)
- 1 нарязан на кубчета картоф
- 2 стръка зелен лук, нарязани ситно
- 4-5 стръка нарязан пресен кориандър
- 3/4 чаени чаши зелен грах
- 3/4 чаени чаши обелени и нарязани на кубчета моркови
- 1-2 обелени скилидки чесън
- 8 чаени чаши пилешки или телешки бульон
- сол, черен пипер и кимион на вкус
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в тенджера, подправете със сол, черен пипер, кимион на вкус и добавете нарязаното на лентички шкембе.
Прибавете морковите, картофа, зеления лук, граха, пресованите скилидки чесън и пресния кориандър. Разбъркайте, намалете мощността на котлона и оставете супата да къкри до готовност на зеленчуците.
Петнадесет минути преди да свалите ястието от котлона сложете ориза и доварете докато набъбне. Охладете супата, разсипете порции и поднесете я топла, поръсена с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: antojandoando.com
Коментари към Оризова супа с шкембе и зеленчуци