Чеснова майонеза със зехтин

Необходими продукти:
1 яйце
2 - 3 скилидки чесън
100 милилитра зехтин
1/2 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Обелете скилидките чесън и ги нарежете на малки парченца. Разбийте яйцето с чесъна с помощта на блендер, докато чесънът напълно се смели. Без да спирате да разбивате, добавете половината от зехтина, вливайки го на тънка струя. Разбийте до сгъстяване на соса. След това сложете солта, останалия зехтин и разбийте до получаването на консистенция на майонеза.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовСЕБА МЕД ИЗМИВАЩА ТЕЧНОСТ ЗА ЛИЦЕ И ТЯЛО С МАСЛИНА 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Рецепти за маринован чесън с подправки (консервиран и за директна консумация)
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Авокадово масло или зехтин – кое е по-полезно за здравето
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Сос Бъфало
Коментари към Чеснова майонеза със зехтин