Хрупкава ябълкова запеканка

Необходими продукти:
7 ябълки
4 чаени лъжици лимонов сок
1/2 чаена лъжица ванилия
1 чаена чаша кафява захар
1/2 чаена лъжица смляна канела
1 чаена чаша овесени ядки
1/2 чаена чаша масло
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 190 градуса. Нарежете ябълките на малки парчета и ги смесете с лимоновия сок и ванилията. След това ги разпределете равномерно в тава с размери 22 х 30 см. Смесете захарта с канелата и овесените ядки, нарежете маслото. Изсипете захарната смес върху ябълките и сложете десертът да се пече в продължение на 45 минути, докато плодовете не омекнат, покритието трябва да стане хрупкаво.
Поднесете ябълковата запеканка със сметана или ванилов сладолед.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Е ЛЕК НАТУРАЛЕН СУХ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ТЯЛО 130 г
КОЛЕДЕН ЧАЙ филтър * 20
ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БЧК
ВИРУМИН ЛУКС ФИЛТЪР * 120
ЧАЙ ФИЛТЪР ЯБЪЛКА И КАНЕЛА * 20 БИОПРОГРАМА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Диета с ябълки за 7 дни
- Отслабване с мед и канела
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Топ 5 на причините да ядете ябълка всеки ден
- Канелено дърво, Канела
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
Коментари към Хрупкава ябълкова запеканка