Хляб с извара, кашкавал и парченца бекон

Необходими продукти:
3 яйца
1 супена лъжица прясно мляко
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици стрити сухи зелени подправки
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
180-200 грама брашно
1 1/4 чаени лъжици бакпулвер
110 грама кашкавал
110 грама извара
30 грама бекон (може прошуто или сланина)
Начин на приготвяне:
Смесете яйцата със зехтина, прясното мляко и подправките. Прибавете нарязания на малки кубчета бекон, настъргания кашкавал и изварата.
Пресейте брашното с бакпулвера и го изсипете в получената смес, замесвайки тесто.
Поставете го в подходяща форма и изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40 минути.
Добър апетит!
Снимка: kalabasa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Двуседмична диета с хляб
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Наан - индийски хляб на тиган
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Справете се с болезнения цирей с помощта на хляб и мляко
- Хлебна запеканка с домати, кашкавал и яйчена заливка
Коментари към Хляб с извара, кашкавал и парченца бекон