Хлебна запеканка с кайма и сметанова заливка
Необходими продукти:
100-200 грама гъста заквасена сметана
100 грама настърган кашкавал
200 грама стар ръжен хляб
2 супени лъжици олио
1 скилидка чесън
1 глава лук или стрък праз
300 грама кайма смес
сол, червен и черен пипер на вкус
1 яйце
1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Запържете каймата в малко олио, докато се зачерви. По желание може да добавите гъби.

След това сложете ситно нарязания лук или праз, подправете със сол, смлян червен и черен пипер.

Сгорещете олиото в тиган и прибавете скилидката чесън. Нарежете хляба на филии, които изпържете от двете страни в ароматната мазнина. Извадете ги върху хартия, която да поеме излишното олио.

Заливката пригответе, разбивайки сметаната с яйцето.

В тази смес изсипете половината от настъргания кашкавал и разбъркайте.

Подмажете с олио подходяща форма и подредете в нея филии, за да се покрие дъното. Поръсете ги с нарязан пресен магданоз.

След това разпределете равномерно каймата, а върху нея - част от заливката.

Следват отново хляб, магданоз.

Заливка и поръсете с останалия кашкавал.

Изпечете в загрята до 180 градуса фурна за около 15-20 минути (докато кашкаваленото покритие се превърне в апетитна количка).

Да ви е вкусно!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Запеканка от спанак със сирена, чесън и гъби
- Питка за Бъдни вечер с мед
- Зелеви сарми с кайма, ориз и гъби
- Погача за прощъпулник
- Бърза пица от хляб с колбас, гъби и маслини
- Сухари с чесън и пармезан
- Гнездо от хлебче с шунка, яйце и кашкавал
Коментари към Хлебна запеканка с кайма и сметанова заливка