Халва от грис с бадеми

Необходими продукти:
250 грама грис
600 грама мляко
330 грама захар
100 грама бадеми
топено масло
Начин на приготвяне:
Разтопете захарта в чугунен съд с дебело дъно на слаб огън, бъркайки непрекъснато, за да не загори. Когато получи златист цвят, прибавете млякото, което задължително трябва да е горещо. Оставете сместа на несилен котлон.
В друг съд сложете топено масло и в него изсипете гриса, пържете до получаването на светлокафяв цвят.
Към карамелената млечна смес прибавете бадемите, нарязани много тънко. Може да използвате и подходящи за десерта подправки по ваш избор. Разбъркайте. След това я смесете с гриса, бъркайки непрекъснато, за да не се получат бучки. Ако все пак се образуват такива, бъдете търпеливи и ги разбийте. Варете всичко няколко минути, за да набъбне грисът и да поеме сладостта и аромата на подправките. Разбъркайте няколко пъти. Това е всичко.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ГЛЮКОЗА прах 75 г ГАЛЕН ФАРМА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Пшеничен грис (семолина) – какви са ползите за здравето
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Слънчогледова халва – състав, ползи и рискове за здравето
- Портокалово реване с грис
- Желиран десерт от извара с праскови
- Турски кадаиф с шамфъстък
Коментари към Халва от грис с бадеми