Фритата с шунка, сирене и спанак

Необходими продукти:
- 8 яйца
- 1/2 чаена чаша пълномаслено прясно мляко
- 2 чаени чаши шунка, нарязана на кубчета
- 280 грама замразен спанак, размразен и отцеден
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1 чаена чаша натрошено сирене
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка суха горчица
- щипка лют червен пипер
- 1 супена лъжица масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 230 градуса.
- В голяма купа разбийте яйцата с прясното мляко.
- Добавете шунката, спанака, лука, сиренето, солта, горчицата и червения пипер. Разбъркайте добре.
- Разтопете маслото в тавичка с диаметър около 30 сантиметра.
- Изсипете сместа в нея и леко изравнете повърхността с лъжица.
- Печете в продължение на 10-12 минути до златист цвят.
- Оставете фритатата да се охлади за 2-3 минути, преди да я нарежете и поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: addapinch.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
ТЕРАНОВА ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ КОМПЛЕКС капсули * 50
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Парти хапки от хляб, шунка, кашкавал и маслини
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Фритата с шунка, сирене и спанак