Френски кроасани
Необходими продукти:
500 мл прясно мляко
3 яйца
100 гр мая
250 гр масло
1 кг брашно
375 гр захар
1/2 ч. л. сол
ванилия
Начин на приготвяне:
Сложете в млякото всички продукти, с изключение на брашното, а от маслото използвайте половината в разтопен вид и разбийте всичко. Постепенно добавяйте брашното и месете, без да се жалите. Оставете тестото на топло място за 1,5 часа, след което го разделете на 2 части. Разточете всяка от тях, върху половината площ настържете останалото масло, затворете с другата част и разточете. Сгънете още веднъж и отново разточете. Повторете процедурата няколко пъти. Същото направете и с другата половина от тестото. След това сложете в найлонова торбичка и надуйте плика (напълнете го с въздух). Запечатайте и сложете в хладилник. Колкото по-дълго държите в него, толкова по-добре. Когато втаса, разточете и нарежете на триъгълници. Във всеки сложете плънка по ваш избор и оформете рула. Застелете форма с хартия за печене, подредете в нея кроасаните и изпечете. 10 минути, преди да извадите от фурната, намажете с яйце.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ ВЕГАНА B12 100 г
НЕАКТИВНА ХРАНИТЕЛНА МАЯ КЛАСИК 100 гр
МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ таблетки * 90 ХЕЛТ ЕЙД
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Бързи питки без месене
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Кратко ръководство за използване на мая за печива
- Тесто за пица без мая
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
Коментари към Френски кроасани