Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз

Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон, нарязан на малки ивички
- 1 праз, само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама безсолно масло
- 500 грама замразен грах
- 60 милилитра вода
- 1/4 салата айсберг, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете бекона и го запечете за около 3-4 минути.
- Прибавете нарязания праз и маслото, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Добавете граха и водата и след като сместа заври, добавете нарязаната салата айсберг.
- Разбъркайте и гответе, докато течността почти се изпари.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете гарнитурата от грах към печено месо, яйца или други според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛОКСИ ВЪЗСТАНОВЯВАЩА МАСКА 500 мл
ГАРДЪН ОФ ЛАЙФ СУРОВ ПРОБИОТИК КОЛОН КЕЪР капсули * 30
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
МАЙПРОТЕИН ВЕГАН БЛЕНД ОВКУСЕН 2.5 кг
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ЛЮКСЕОЛ СЕРУМ ЗА СТИМУЛИРАНЕ НА РАСТЕЖА НА КОСАТА БЕЗ ОТМИВАНЕ 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зърнени храни и варива
- Зелен грах – хранителен състав и ползи за здравето
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Салата от грах с кисели краставички и чесън
- Жълт сух грах
- Грах
- Грахово брашно
- Салата от грах с лук и яйца
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Гарнитура от консервиран пържен боб с лук и кашкавал
- Задушен зелен грах с кайма
Коментари към Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз