Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз

Необходими продукти:
- 250 грама пушен бекон, нарязан на малки ивички
- 1 праз, само бялата част, нарязана на ситно
- 80 грама безсолно масло
- 500 грама замразен грах
- 60 милилитра вода
- 1/4 салата айсберг, нарязана на ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Добавете бекона и го запечете за около 3-4 минути.
- Прибавете нарязания праз и маслото, разбъркайте и гответе още 5 минути.
- Добавете граха и водата и след като сместа заври, добавете нарязаната салата айсберг.
- Разбъркайте и гответе, докато течността почти се изпари.
- Подправете със сол и прясно смлян черен пипер.
- Поднесете гарнитурата от грах към печено месо, яйца или други според вкуса.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Коментари към Топла гарнитура от грах с пушен бекон и праз