Телешки език в гъбен сос
Необходими продукти:
500 грама телешки език
2 моркова
целина
магданоз
1 глава лук
За соса:
3 супени лъжици брашно
4 супени лъжици олио
1 чаена чаша бяло вино или 2 супени лъжици оцет
150 грама пресни гъби
Начин на приготвяне:
Сварете телешкия език в подсолена вода, в която добавете нарязаните на едро лук, моркови, целина и магданоз. След това направете соса, смесвайки мазнината с брашното, прибавете виното или оцета. Гъбите нарежете, запържете и ги смесете със соса. Нека се вари в продължение на 10 минути. Ако сосът ви се струва прекалено гъст, налейте малко от телешкия бульон. Залейте езика с гъбения сос и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НАУ ФУДС БЕТА ГЛЮКАН капсули 100 мг * 90
МИКО ДИФЕНС капсули 555 мг * 60 NATURE'S WAY
СОЛГАР РЕЙШИ ШИЙТАКЕ МEЙТАКЕ капсули * 50
МЕЙТАКЕ ЕКСТРАКТ 30% ПОЛИЗАХАРИДИ капсули * 60 ДР. БИОМАСТЕР
МЕЙТАКЕ прах 100 гр. ДР. БИОМАСТЕР
ХЕРИЦИУМ 20% ЕКСТРАКТ капсули * 60 HAWLIK
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Червенееща сърнела
- Кървавочервена печурка
- Сърнела, Чадъреста гъба, Конска гъба, Вретенка, Самодивска гъба, Кукумарка, Змийска гъба
- Ядливите гъби също могат да бъдат опасни за здравето
- Червена мухоморка
- Сос Бъфало
- Панирани зелени домати
- Царска печурка
- Обикновена челядинка, Джунджулка, Гвоздейка, Кокошинка
- 20 забележителни идеи за ордьоври на празничната трапеза
Коментари към Телешки език в гъбен сос