Сос от ленено брашно
Необходими продукти:
2 с. л. ленено брашно (ако не разполагате с такова, смелете ленено семе)
60 мл вода
130 мл растително олио
1 ч. л. захар
0,5 ч. л. сол
2 с. л. лимонов сок
2 ч. л. горчица
4 - 5 капки зелен сос Табаско
Начин на приготвяне:
Залейте лененото брашно (семе) с вряща вода, разбъркайте добре, за да не се образуват бучки. Затворете съда с капак и оставете така до пълното изстиване на сместа. След това прибавете солта, захарта, горчицата, лимоновия сок, Табаско и разбийте с тел за разбиване на яйца. Добавяйте постепенно олиото и пасирайте, докато се получи еднородна консистенция, т. е. да се поеме мазнината, не повече. Важно е да не разбивате прекалено дълго време. Получава се около 200 мл готов сос.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФИТОВИТ ХЕПАТО капсули * 60
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА ПРОСТАТА + ЦИНК 100 мл
НЕСТИ ДАНТЕ ДУШ ГЕЛ ДОЛЧЕ ВИВЕРЕ ПОРТОФИНО 300 мл
ХЕПАТОСТИМ таблетки * 120 ТОШКОВ
НЕСТИ ДАНТЕ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ СЛАДЪК ЖИВОТ
АФРОДИТА МАСЛО ЗА ТЯЛО С МАНГО 350 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Сос Бъфало
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
Коментари към Сос от ленено брашно