Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам
Необходими продукти:
1 жълтък
50 грама кашкавал
125 грама масло
1 чаена чаша брашно
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица сладък червен пипер
15 зелени маслини (може да използвате такива с плънка по ваш избор)
3 супени лъжици сусам
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на малки кубчета, които смесете с настъргания кашкавал.

Прибавете червения пипер, сол и захар на вкус.

След това изсипете и пресятото брашно с бакпулвера.

Замесете тесто, оформете го като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час.

Когато го извадите, разточете с дебелина 0,5 сантиметра и изрежете кръгчета с диаметър 5 сантиметра, използвайки чаша или друга подходяща кръгла форма.

В средата на всяко сложете по половин маслина с разреза навътре и облечете в тестото, притискайки го.
Подредете така оформените кошнички в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.

Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути.


Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 9 МНОГО СВЕТЛО РУС
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 50 мл
ЦЕТАФИЛ ХИДРАТИРАЩ НОЩЕН КРЕМ 48 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ATOPI GONE ПРИ СУХА И АТОПИЧНА КОЖА ОЛИО 150 мл + СТИК МЕХЛЕМ 50 мл
ВЕГАВЕРО РЕФЛУКС КОМПЛЕКС + МУКОСЕЙВ капсули * 120
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Соленки с масло и кашкавал
- Хрупкави домашни солети
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Соленки от оризово брашно и извара с кашкавал и чиа
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Салата от маслини и лук
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
Коментари към Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам