Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам

Необходими продукти:
1 жълтък
50 грама кашкавал
125 грама масло
1 чаена чаша брашно
1 пакетче бакпулвер
1 супена лъжица сладък червен пипер
15 зелени маслини (може да използвате такива с плънка по ваш избор)
3 супени лъжици сусам
сол и захар на вкус
Начин на приготвяне:
Нарежете маслото на малки кубчета, които смесете с настъргания кашкавал.
Прибавете червения пипер, сол и захар на вкус.
След това изсипете и пресятото брашно с бакпулвера.
Замесете тесто, оформете го като топка, увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час.
Когато го извадите, разточете с дебелина 0,5 сантиметра и изрежете кръгчета с диаметър 5 сантиметра, използвайки чаша или друга подходяща кръгла форма.
В средата на всяко сложете по половин маслина с разреза навътре и облечете в тестото, притискайки го.
Подредете така оформените кошнички в тава, чието дъно сте покрили с намазнен лист пергамент.
Намажете с разбит жълтък и поръсете със сусам. Изпечете в загрята до 180 градуса фурна в продължение на около 15 минути.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ФЛОРАДИКС ВИТАМИН B КОМПЛЕКС сироп 250 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 8.3 ЗЛАТИСТО РУС
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ СТРАХОВЕ И ФОБИИ
БОГАТИНА ОЗОНИРАНО МАСЛИНОВО МАСЛО EXTRA VIRGIN 20 мл
МЕА НАТУРА КРЕМ ЗА РЪЦЕ С ОРГАНИЧЕН ЗЕХТИН 100 мл
ЛЮКСЕОЛ БАЛСАМ ЗА КОСА ПРИ КОСОПАД 200 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Соленки с масло и кашкавал
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслина (европейска)
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Спираловидни бутер солети с пармезан и подправки
- Домашни брускети с маслинова паста и чесън
- Салата от маслини и лук
Коментари към Соленки от кашкавалено тесто с маслини и сусам