Солен карамел

Необходими продукти:
85 милилитра сметана (с висока масленост - 33%)
3 супени лъжици масло
160 грама захар
0,5 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
Изсипете захарта в подходящ съд, разтопете я на слаб огън, бъркайки непрекъснато.
Тя трябва да се разтопи, без да прегори.
Свалете съда от котлона и добавете маслото (на стайна температура). Много е важна температурата, за да не се образуват бучки в карамела, когато се смесват топло и студено. Разбъркайте хубаво маслото.
Добавете горещата сметана. Веднага ще се образуват мехурчета, бъдете внимателни. Разбъркайте енергично и сложете солта.
Оставете сместа на котлона в продължение на 3 минути, бъркайте непрекъснато, докато солта се разтвори.
Горещият карамел има течна консистенция и се стича лесно по лъжицата. Когато изстине, ще се сгъсти.
Може да съхранявате в затворен буркан няколко дни.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА MISSY 100 мл
ФРЕШ ДЖУС ДУШ ГЕЛ С КАРАМЕЛ И КРУША 500 мл
ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА МИРАДА HASHTAG 85 мл
УОРМЪП ЗАТОПЛЯЩО МАСАЖНО МАСЛО С АРОМАТ НА КАРАМЕЛ 150 мл
БЕЙЛИС & ХАРДИНГ ЛУКСОЗЕН КОМПЛЕКТ ЗА БАНЯ ЗЛАТЕН БУДОАР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Какво лекува английската сол
- E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
- Карамелизирана захар - рецепта
- Сос Бъфало
- Натурални заместители на солта
- Какви ползи и вреди за здравето носи консумацията на каменна сол
- E150(a) Карамел обикновен
- Облекчете хемороидите с разтвор от сол и сода
- Лечение при хипотония (ниско кръвно налягане)
- Пиле с червени чушки и сос от три вида пипер
Коментари към Солен карамел