Сладки хлебчета със стафиди

Необходими продукти:
100 г масло
1 яйце + 1 жълтък
4 с. л. захар
1 г сол
1,5 ч. л. суха мая
150 мл прясно мляко
3 ч. ч. брашно
1 ч. л. ванилова захар
0,5 ч. ч. стафиди
подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете разтопеното масло с топлото мляко и леко разбитото яйце. Прибавете брашното със захарта, маята, солта и подправките. Замесете тесто. То трябва да се получи меко, немного лепкаво и еластично. Към него добавете стафидите. Оставете го да втаса и след това разрежете на еднакви парчета, които оформете като топки. Поставете ги в подходящи формички за печене или използвайте една голяма форма, в която да подредите всички хлебчета. Намажете ги с разбития жълтък, за да се получи блясък и ако желаете, може да поръсите със захар. Изпечете при 180 - 200 градуса, а времето зависи от големината на топчетата.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Какъв хляб да ядем – бял, пълнозърнест или с квас
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 2
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Как да се откажем от хляба: начини и полза - част 1
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Погача за прощъпулник
- Пълнозърнестият хляб е най-полезен
Коментари към Сладки хлебчета със стафиди