Сиренови питки

Необходими продукти
За тестото:
150 мл прясно мляко
50 г несолено масло
3 с. л. захар
3/4 ч. л. сол
50 мл топла вода
1,5 ч. л. суха мая
2 жълтъка
2,5 ч. ч. брашно
За плънката:
50 г извара
125 г крема сирене
2 с. л. захар
1 жълтък
1/2 ч. л. настъргана лимонова кора
За поръсване:
2 с. л. брашно
1,5 с. л. захар
1,5 с. л. размекнато масло
Начин на приготвяне:
Затоплете млякото с 2 с. л. захар, 45 г от маслото, солта, докато маслото не се разтопи и захарта не се разтвори. Охладете до състояние "топло". В купа смесете останалата захар с водата, сложете маята и оставете 10 минути. След това към тази смес прибавете млечната и жълтъците, 2 чаши брашно и замесете тесто (получава се лепкава маса). Поръсете плота с брашно и започнете да месите, постепенно добавяйки и останалото брашно. Месете около 10 минути до получаването на гладка еластична маса. Покрийте с фолио и поставете на топло място за 1,5 часа, докато тестото увеличи обема си два пъти. Разделете тестото на 12 части, от тях оформете топчета и ги подредете в тава на 2,5 см едно от друго. Разтопете останалото масло и с него намажете топчетата. Покрийте с кърпа и оставете за около час.
Пригответе плънката. Смесете изварата, крема сиренето, захарта, лимоновата кора и жълтъка и бъркайте до получаването на еднородна консистенция. Отделно смесете захарта и брашното за поръсване, сложете маслото и разтрийте с ръце, докато получите "трохи". Направете вдлъбнатина с пръст в следата на всяка топка и в нея сложете по 1 ч. л. от плънката и поръсете с "трохите".
Изпечете в предварително загрята до 180 градуса фурна до златисто (около 35 минути). След това изчакайте питките да изстинат във формата и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Мус от крема сирене с краставици и копър
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Синьо сирене
- Как правилно да замразим различните видове тесто
Коментари към Сиренови питки