Пържени миди с лук
Необходими продукти:
400 грама миди
150 грама лук
50 грама масло
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото в подходящ съд.

Обелете лука, нарежете го ситно.

Запържете го за 2-3 минути в нагорещената мазнина.

След това прибавете мидите и нека се пържат още 5 минути на силен огън. Готовността им може да определите по цвета (когато започнат да стават ярки, значи са готови).

Ако е необходимо, сложете още масло (или олио).

Малко преди да свалите от котлона, подправете със сол и черен пипер.

Вече може да поднесете.

Ястието е много вкусно и се приготвя бързо.
Добър апетит!
Снимки: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАРЛ МИНК ХИТОЗАН капсули * 120
РЕГУЛАТПРО БИО солуцио 350 мл
Безплатна доставка за България!БИОХЕРБА ХЕРБАЛ ЛУКС ШАМПОАН УЛТРА 250 мл
КАЛОИДОН гел 30 мл НАТУРФАРМА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АРОМАНДИСЕ ЗАМЕСТИТЕЛ НА СОЛ С МЕК ВКУС 70 г
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Пилешки дробчета с лук
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Стар лук (кромид) - състав и полезни свойства
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Полезните ефекти на лука
- Ползи и вреди на червения лук
- Гарнитура от леща с лук и домати
- Използвайте люспи от лук за лечение на варикоза, цистит, настинка, ангина и стоматит
- Нахут с ориз и лук
Коментари към Пържени миди с лук