Пържени гъби с лук
Необходими продукти:
1 килограм печурки
2-3 глави лук
1 чаена лъжица риган
5-6 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на тънки парчета. Лука нарежете на полукръгчета.
Сгорещете зехтина в широк тиган и в него запържете леко лука. След това прибавете гъбите, поръсете с риган и нека се пържат на среден огън, като разбърквате, докато придобият златист цвят. Не затваряйте съда с капак.
В края на приготвянето подправете ястието със сол и смлян черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Снимки: ru.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Ливадна виолетка
- Едра орешарка, Едра миризливка
- Полската сърнела
- Виолетка, Боровинка, Синьовица
- Есенна миризливка, Орешарка, Чучулетка, Сивушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливаден пачи крак
- Бяла сърнела
- Сапунка
- Мариновани гъби (без предварително варене)
Коментари към Пържени гъби с лук