Пържени гъби с лук

Необходими продукти:
1 килограм печурки
2-3 глави лук
1 чаена лъжица риган
5-6 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Измийте гъбите, нарежете ги на тънки парчета. Лука нарежете на полукръгчета.
Сгорещете зехтина в широк тиган и в него запържете леко лука. След това прибавете гъбите, поръсете с риган и нека се пържат на среден огън, като разбърквате, докато придобият златист цвят. Не затваряйте съда с капак.
В края на приготвянето подправете ястието със сол и смлян черен пипер на вкус.
Добър апетит!
Снимки: ru.geniuscook.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия с гъби
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Свинско с гъби в сметана
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Лисичка, Жълтокафява миризливка, Фуниевидна орешарка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Гъбите помагат при деменция
- Задушен боб с гъби и зеленчуци
- Пълнени калмари с гъби и ориз на фурна
- Гъбени шишчета в марината от соев сос, лимон и чесън
Коментари към Пържени гъби с лук