Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал
Необходими продукти:
- 100 грама пълнозърнесто брашно
- 50 грама самонабухващо брашно
- 25 грама фини овесени ядки
- 100 грама масло, омекотено
- 100 грама кашкавал, настърган на ситно
- 1 голям яйчен жълтък, леко разбит
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 180 градуса и покрийте голяма тава с хартия за печене.
- Смесете брашната и овесените ядки в голяма купа. Разбъркайте.
- Добавете маслото и го втрийте с пръсти до образуването на маслени трохи.
- Прибавете настъргания кашкавал и жълтъка и разбъркайте с вилица.
- Използвайте дланите си, за да замесите гладко тесто.
- Разточете го между два листа хартия за печене до дебелина около 5 милиметра.
- Изрежете соленките с формички и ги разпределете в тавата. Разточете останалото тесто и отново изрежете.
- Печете в предварително загрята фурна в продължение на 12-14 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете соленките да се охладят и втвърдят за кратко, преди да ги извадите от тавата.
- Поднесете и им се насладете.
Приятен апетит!
Снимка: bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Соленки
- Пълнозърнест козунак с ядки, сушени плодове и локум
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Хрупкави домашни солети
- Соленки с масло и кашкавал
- Солени бонбони със сусам, бекон и кашкавал
- Гризини с пармезан и сушени домати
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Соленки с масло, орехи и чедър
- Класически сиренови сконс
- Маслени соленки с кашкавал и зелен лук
Коментари към Пълнозърнести соленки с масло и кашкавал