Пълнени бутчета

Привет! Тази рецепта е много добра за посрещане на гости. С тези вкусни мартенички ще си оближите пръстите.
С поздрави: Стефка Москова
Продукти:
долната част от пилешко бутче, ориз, моркови, кисели краставички, гъби, орехи, яйца, галета.
Начин на приготвяне:
Обезкостява се долното пилешко бутче, но така, че бутчето да се получи като фунийка. След това се приготвя плънка за пълнене от ориз, гъби и орехи. Морковите и киселите краставички ги нарязваме на ивички и ги сваряваме. След което пълним бутчетата с плънката като морковите и киселите краставички ги оставяме така на ивички в бутчетата. Така напълнени ги запичаме във фурна за около 20 мин., изкарваме ги и ги оставяме да изстинат. След това ги панираме в галета и яйце. Поднасят се нарязани на кръгчета и гарнирани с гъбен сос по желание.
Да Ви е сладко, Фрамарчета!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешка яхния с вино, пресни картофи и млечен чесън
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки бутчета с елда, моркови и кашкавал
- Пилешки бутчета с карамелизиран лук и ябълки
- Пиле с аспержи, картофи, гъби и млечен сос
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
Коментари към Пълнени бутчета