Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 3 супени лъжици соев сос
- 5 супени лъжици мед
- 4 скилидки чесън, настъргани
- 1/2 чаена лъжичка джинджифил
- 1/2 чаена лъжичка черен пипер, прясно смлян
- 1 килограм пилешки бутчета, горната част
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В найлонов плик с механизъм за затваряне смесете зехтина, соевия сос, меда, чесъна, джинджифила и черния пипер.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Добавете пилето в плика, разклатете енергично, за да се покрие равномерно и съхранявайте в хладилник за през нощта.
- Подредете бутчетата в тавичка с кожата нагоре, залейте ги с маринатата и печете в продължение на 25 минути.
- Обърнете ги и печете още 10 минути.
- Отново ги обърнете с кожата нагоре и печете в продължение на 10 минути.
- Поднесете медените бутчета топли, гарнирани по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета с бейби картофи и зеленчуци
- Домашен пилешки колбас с чесън и желатин
Коментари към Печени пилешки бутчета в мед и соев сос