Пълнен хляб
Необходими продукти:
125 грама масло
2 сварени яйца
2 репички
1 краставица
1 глава лук
80-100 грама шунка
200 грама сирене
сол
1 франзела
Начин на приготвяне:
Разбийте с ръчен миксер или с тел за разбиване на яйца размекнатото масло до получаване на пухкава маса. Нарежете на малки кубчета яйцата, репичките, шунката, лука и краставицата и ги смесете със сиренето и маслото. Посолете и разбъркайте добре. Направете разрез на долната част на франзелата и внимателно изрежете вътрешността с помощта на остър нож. Старателно напълнете франзелата с плънката, внимавайте да не я разкъсате. След това върнете хляба в първоначалния му цял вид. Обвийте плътно с целофан и оставете за една нощ или от сутринта до вечерта в хладилник. Като извадите предястието от хладилника го нарежете на парчета и сервирайте!
Получава се много вкусно и богато предястие и е отлично мезе за вино.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Царевичен хляб с мляко за хлебопекарна
- Царевичен хляб с ягодово сладко
- Хляб с просо, слънчогледови семена и мед
- Хляб-сандвич с шунка, кашкавал и зеленчуци на фурна
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Домашна питка с чесново масло и магданоз
- Сухари с чесън и пармезан
- Премахнете абсцеса със среда от хляб, натопена във вино
- Чеснови хлебчета
Коментари към Пълнен хляб