Плодов кекс с шоколадова глазура

Необходими продукти:
200 грама масло
4 супени лъжици какао
1,5 чаена чаша захар
0,5 чаена чаша прясно мляко
2 чаени чаши брашно
3 яйца
0,5 чаена лъжица сода
стафиди или други сушени плодове по избор и на вкус
ако желаете добавете и ядки
Начин на приготвяне:
Разтопете маслото със захарта, млякото и какаото. Разбъркайте, нека сместа кипне и охладете. Отделете около 6 супени лъжици от нея в чаша за глазура. Когато останалата изстине, добавете брашното, яйцата, содата. Изсипете сушените плодове. Разбъркайте добре и изпечете до готовност във фурната. След това намажете с глазурата.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ДИВ КОПЪР 10 мл
НАУ ФУДС СПОРТ МСТ ОЙЛ дражета 1000 мг * 150
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЖОЖОБА 20 мл
ОСТРОВИТ БАДЕМОВО МАСЛО С ПАРЧЕНЦА 500 г
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ СЕМЕНА НА НАР 50 мл
БОТАЛАЙФ КОНОПЕНО МАСЛО 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Как да намалим консумацията на пестициди, съдържащи се в плодовете и зеленчуците?
- Обикновен маслен крем
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Дюля
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
Коментари към Плодов кекс с шоколадова глазура