Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Пици Пици - розички

Пици - розички

от 07 окт 2013г.
Пици - розички - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

500 грама брашно

100 милилитра топла вода

1 чаена чаша прясно мляко

1 чаена лъжица захар на пясък

2 чаени лъжици суха мая

50 грама масло (на стайна температура)

сол

пипер по желание

 

За плънката:

200 грама колбас по ваш избор

200 грама месо по ваш избор

300 грама кашкавал

кетчуп

може да използвате кайма, кисели краставички и каквото още предпочитате

 

Начин на приготвяне:

Затоплете съвсем малко млякото, към него добавете маята и захарта, разбъркайте и оставете сместа за 20 - 30 минути. Трябва да се образува "пухкава шапка".

Вземете подходящ съд и в него смесете пресятото брашно, сол, пипер (ако ще използвате), маслото (на малки кубчета), топлата вода и "кипналата" мая. Замесете еластично тесто. Намажете тенджера с малко олио, в нея сложете тестото, покрийте го с кърпа и оставете на топло място за 2 часа. През това време направете плънката, нарязвайки продуктите, които сте решили да използвате, на малки кубчета.

Поръсете плота с брашно, сложете тестото, поръсете и него с малко брашно и разточете. Намажете повърхността с кетчуп, отгоре обилно разпределете плънката, навийте руло и го нарежете на парчета с остър нож.

Подмажете тава с олио и в нея подредете пиците, оформяйки повърхността им, за да заприличат на розички в готово състояние. Изпечете ги в предварително загрята до 180 градуса фурна в продължение на 35 минути (на средното положение на фурната). След това увеличете градусите на 200 и печете още 5 минути.

Кашкавалът може да бъде част от плънката или да го поръсите отгоре настърган към края на печенето на пиците.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Пица на тиган с картофен блат Пица на тиган с картофен блат
  • Панирани кашкавалки с колбас Панирани кашкавалки с колбас
  • Питки с плънка от омлет и колбас Питки с плънка от омлет и колбас
  • Наденички в царевично тесто Наденички в царевично тесто
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв. / 7.52 €

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв. / 434.60 €

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Пици - розички

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Пици - розички
    www.framar.bg 
    на 21 October 2025 в 00:10
    Коментирайте "Пици - розички"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Тестени изделия
  • Пици
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Тутманик
  • Хрупкави домашни солети
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Ябълкова пита с кисело мляко
  • Как правилно да замразим различните видове тесто
  • За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
  • Хрупкава двойна пица на тиган
  • Тиквен сладкиш с мед и орехи
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Експериментална ваксина с наночастици предотвратява няколко вида ракЕкспериментална ваксина с наночастици предотвратява няколко вида рак

Експериментална ваксина с наночастици предотвратява няколко вида рак

от 20 окт 2025г.Прочети повече
Как Чикаго успя да намали смъртните случаи заради свръхдозаКак Чикаго успя да намали смъртните случаи заради свръхдоза

Как Чикаго успя да намали смъртните случаи заради свръхдоза

от 20 окт 2025г.Прочети повече
Гърция забранява достъпа до социални мрежи на децата до 15 годиниГърция забранява достъпа до социални мрежи на децата до 15 години

Гърция забранява достъпа до социални мрежи на децата до 15 години

от 20 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Псориазис- безплатни профилактични прегледи в УМБАЛ „Свети Георги“ - 27 - 29.10.2025

преди 15 часа и 9 мин.

Олайф - хранителни добавки и козметика от Италия

преди 3 дни, 9 часа и 6 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Соя Соя

Соя

от 02 апр 2024г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо

Нова опасна мода: консумация на сурово и развалено месо

от 12 май 2021г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ВАЯ БИОТИК D3 капки 10 мл

НАТУГЕНА ПРОПИОНОВА КИСЕЛИНА капсули * 120

МАТИСЪН СЕЛЕН капсули 200 мкг * 90

ФИТОБИОС МЕМОМИКС 100 мл

ВИТАМИН D3 таблетки 1000 IU * 500 УЕБЪР НАТУРАЛС

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЕКОМЕР капсули * 60

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 окт 2025г. в 17:19:19

ПИАСКЛЕДИН капсули 100 мг / 200 мг * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 окт 2025г. в 17:16:16

ЛАСИПИЛ таблетки 4 мг * 28

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 окт 2025г. в 17:13:34

МАГНАЛАБС ДИСКОПАТИН капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 окт 2025г. в 17:10:13

ДИМЕНХИДРИНАТ АКТАВИС таблетки 50 мг * 30 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 20 окт 2025г. в 17:08:57
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival