Питки с царевица, шунка и кашкавал

Необходими продукти:
300 грама сладка консервирана царевица
2 средни глави лук
2 яйца
4 супени лъжици брашно (с връх)
50 грама шунка
50 грама кашкавал
масло за пържене
сол и подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Отцедете течността от царевицата, като оставите само 4 супени лъжици. Отделете белтъците от жълтъците. Жълтъците разбийте със солта, подправките и брашното, добавете ситно нарязания лук и разбъркайте всичко добре. След това в тази смес изсипете царевицата, 4 лъжици от сока на консервата, нарязаната на ситно шунка и настъргания на едро кашкавал. Разбъркайте хубаво. Разбийте белтъците, добавете и тях към получената комбинация. Внимателно разбъркайте всичко.
Загребвайте с помощта на супена лъжица от "тестото" и изпържете "питките" от двете страни в нагорещено масло до златисто.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 M МАХАГОНОВО КЕСТЕНЯВО
ХЕРБАЛКАН УРОХЕРБ тинктура 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ЖАН Д'АРСЕЛ VEGETALIE ДЪЛБОКОХИДРАТИРАЩ КРЕМ С 24 ЧАСОВО ДЕЙСТВИЕ 50 мл.
КОЛОР & СОЙН БОЯ ЗА КОСА № 4 N НАТУРАЛНО КЕСТЕНЯВО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди от консумацията на царевица
- Варена царевица в прясно мляко и масло
- Варианти за отслабване с царевица (варена, консервирана или царевична каша)
- Тутманик
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Царевичен грис (царевична каша) – какви са ползите за здравето
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
Коментари към Питки с царевица, шунка и кашкавал