Питка с шоколад, посипана с орехи и кокос
Необходими продукти
За тестото:
500 грама брашно
25 грама прясна мая или 8 - 10 грама бързодействаща
100 грама масло
150 милилитра прясно мляко
2 яйца
1/2 чаена чаша захар
За пълнежа:
50 - 75 грама шоколад
За поръсване и овалване:
100 грама орехи
50 грама кокосови стърготини
100 грама масло
3 - 5 супени лъжици мед
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното в купа.

Към него добавете маята и захарта, разбъркайте.

Разтопете маслото.

Налейте млякото, разбъркайте. Сложете яйцата и разбийте старателно.

Съединете течната и сухата смеси. Замесете тесто. Покрийте го с кърпа и оставете за 2 - 3 часа на хладно място.

След това го разделете на парчета с големина 4 см.

В средата на всяко от тях "скрийте" по парченце шоколад. "Затворете" го с тестото и оформете кръгла питка.

Смлените орехи смесете с кокосовите стърготини.

В отделен съд разтопете маслото. Включете фурната да загрява.

Потопете всяка от питките в маслото.

След това оваляйте в сместа от орехи и кокос.

Подредете питките в кръгла тава, покрийте с кърпа и оставете за 30 минути, за да втасат. Сложете да се пекат във фурната в продължение на 20 минути.

Затоплете меда.

Поръсете питката с останалите ядки и полейте с меда. Върнете във фурната за още 10 минути.


Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТЕЧЕН ПРЕПАРАТ ЗА ПРАНЕ ЧЕРЕШОВ ЦВЯТ И ЖАСМИН 1 л ETAMINE DU LYS
НАУ ФУДС ЛЮСПИ ОТ ЧЕРЕН ОРЕХ капсули 500 мг * 100
САПУН БИОХЕРБА С ТРОЙЧАТКА И ХУМА 120 г
ХЕРБАЛКАН ПАРАБАЛАНС БЕЗ АЛКОХОЛ тинктура 50 мл
БИОХЕРБА САПУН ТРОЙЧАТКА 120 г
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.6 ТЪМЕН МАХАГОН
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Кокосови сладки от три продукта
- Орехи - ползи и вреди
- Ползи и вреди на кокосовото масло
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Кокос (кокосов орех) - полезни и вредни свойства
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Цветни рулца от тортила питки
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Питка с шоколад, посипана с орехи и кокос