Пилешко филе с маслини, чесън и каперси
Необходими продукти:
4 пилешки филета
1 скилидка чесън
1/2 чаена чаша маслини без костилки
1 супена лъжица консервирани каперси
За гарнитурата:
1 чаена чаша просо
1/3 чаена чаша нарязан салатен лук
2 моркова
1/4 чаена чаша пълнени маслини с пюре от червени чушки
1/2 чаена чаша консервиран грах
2 супени лъжици нарязан пресен босилек
2 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Подмажете с олио тава, в която ще печете ястието.
С помощта на блендер смелете пълнените маслини, каперсите и чесъна до получаването на пюре.
Подредете филетата в подготвения съд и ги намажете с пастата. Поставете във фурната за около 25 минути.
Сварете просото и към него прибавете граха, нарязаните моркови и лук, маслините, босилека и зехтина. Подправете сос сол и смлян черен пипер на вкус и гарнитурата е готова.
Поднесете пилешкото филе с нея и да ви е вкусно!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 9 МНОГО СВЕТЛО РУС
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 50 мл
ЦЕТАФИЛ ХИДРАТИРАЩ НОЩЕН КРЕМ 48 мл
СОУ СИМПЪЛ КОМПЛЕКТ ATOPI GONE ПРИ СУХА И АТОПИЧНА КОЖА ОЛИО 150 мл + СТИК МЕХЛЕМ 50 мл
ВЕГАВЕРО РЕФЛУКС КОМПЛЕКС + МУКОСЕЙВ капсули * 120
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Костилките от маслини прочистват червата
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пълнени пилешки гърди в бекон
- Руладини с бекон на фурна
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
Коментари към Пилешко филе с маслини, чесън и каперси