Пилешко филе с маслини, чесън и каперси

Необходими продукти:
4 пилешки филета
1 скилидка чесън
1/2 чаена чаша маслини без костилки
1 супена лъжица консервирани каперси
За гарнитурата:
1 чаена чаша просо
1/3 чаена чаша нарязан салатен лук
2 моркова
1/4 чаена чаша пълнени маслини с пюре от червени чушки
1/2 чаена чаша консервиран грах
2 супени лъжици нарязан пресен босилек
2 супени лъжици зехтин
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса. Подмажете с олио тава, в която ще печете ястието.
С помощта на блендер смелете пълнените маслини, каперсите и чесъна до получаването на пюре.
Подредете филетата в подготвения съд и ги намажете с пастата. Поставете във фурната за около 25 минути.
Сварете просото и към него прибавете граха, нарязаните моркови и лук, маслините, босилека и зехтина. Подправете сос сол и смлян черен пипер на вкус и гарнитурата е готова.
Поднесете пилешкото филе с нея и да ви е вкусно!
Снимка: shape.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕВИВ РЕГЕНЕРИРАЩ КРЕМ ОТ ОХЛЮВИ 40 мл
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 3.0 КАДИФЕНО КАФЯВ
КАЛИВИТА ВИРАГО таблетки * 90
ГРИЙН ФАРМАСИ САПУН С ВЪРБИНКА, ЛАЙМ И МАСЛИНОВО МАСЛО 100 гр.
СОУ СИМПЪЛ ОЛИО ЗА ШОКОЛАДОВ ТЕН 250 мл
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 4 КЕСТЕНЯВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Костилките от маслини прочистват червата
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Пилешко филе с мед и горчица
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пилешко филе с маслини, чесън и каперси