Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица
    Необходими продукти:
14 пилешки бутчета (около 2 кг)
100 мл кленов сироп
1 лайм
1 с. л. горчица на зърна
1 с. л. настърган джинджифил
олио за намазване на съда
Начин на приготвяне:
Направете марината, смесвайки кленовия сироп, сока от лайм, горчицата и джинджифила. Сложете бутчетата в нея и оставете за половин час. След това ги подредете в подмазана с олио тава и ги изпечете при 180 градуса за около 45 минути. Периодично поливайте месото със сока, който се отделя. 5 минути преди бутчетата да бъдат готови, увеличете градусите до 225, за да се получи апетитна коричка. Поднесете със салата.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
 - Ястия от месо
 - Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
 - Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
 - Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
 - Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
 - Пилешка яхния със спанак и картофи
 - Апетитни пилешки бутчета с мед, лимон и джинджифил
 - Пилешки бутчета с ананас, картофи и кашкавал
 - Задушени пилешки бутчета в домати и бяло вино
 - Пилешки бутчета с картофи и ароматно билково масло
 - Пилешки бутчета с ягодова марината (на фурна)
 
Коментари към Пилешки бутчета в марината от кленов сироп, лимон, джинджифил и горчица