Печени моркови и ябълки с орехи и пресни билки
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша печени орехи
- 400 грама моркови, цели или надлъжно разполовени
- 450 грама ябълки, нарязани
- 1 1/2 супени лъжици зехтин
- 1 1/2 чаени лъжички мед
- 1/4 чаена лъжичка смлян кардамон
- 1/4 чаена лъжичка смлян джинджифил
- 1/4 чаена лъжичка канела
- 2 супени лъжици микс от пресни билки, нарязани на ситно /мащерка, розмарин, градински чай и т.н./
- морска сол на вкус
- 1/4 лимон, прясно изцеден
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте две тави с хартия за печене.
- Смесете морковите и ябълките в голяма купа.
- Поръсете ги със зехтина и меда и разбъркайте, за да се овкусят равномерно.
- Добавете ароматните подправки и отново разбъркайте.
- Разпределете ги в двете тави и подредете в един слой, без да се затрупват.
- Печете в продължение на 20 минути, като ги обърнете по средата на печенето.
- Извадете печените моркови и ябълки от фурната и ги поръсете с лимоновия сок, пресните билки и солта, докато са още горещи.
- Гарнирайте с печени орехи и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: vanillaandbean.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
ХИП БИО ПЛОДОВ ЧАЙ филтър * 20
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да съхраним морковите, така че да са трайни месеци наред?
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- За висока плодовитост хапвайте повече моркови
- Печен картофен чипс с коричка, пармезан и подправки
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
Коментари към Печени моркови и ябълки с орехи и пресни билки