Печена скумрия със зеленчуци и кашкавал във фолио
Необходими продукти:
1 скумрия
300 грама кашкавал
1 морков
1 глава лук
1 яйце
2 чаени лъжици оцет 9%
1 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица смлян черен пипер
олио и масло
Начин на приготвяне:
Почистете рибата от костите.
Направете марината, смесвайки 1 чаена чаша вода с оцета, солта и черния пипер. Нека скумрията престои в нея 40 минути.
Сварете яйцето твърдо, обелете го и нарежете ситно. Лука и моркова също нарежете ситно и ги задушете поотделно в олио. След това ги смесете и към тях прибавете яйцето.
Намажете лист фолио с масло, поставете половината от рибата върху него, поръсете с част от настъргания кашкавал и разпределете получената зеленчуково-яйчена комбинация.
Следва отново кашкавал и сложете второто парче скумрия. Притиснете и увийте плътно с фолиото.
Изпечете ястието във фурната за около 20 минути. Оставете да се охлади, без да развивате и отстранявате фолиото.
Добър апетит!
Снимка: topshef.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
РЕГЕНЕРЛАЙФ ОМЕГА-3 + ВИТАМИН D3 500 IU капсули * 90 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА 3 RX МИНИ капсули 500 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Печена скумрия в буркан
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Ароматна скумрия на жар с магданоз и лимони
- Салата с пушена скумрия
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
Коментари към Печена скумрия със зеленчуци и кашкавал във фолио