Пастет-сос от сирене с чесън и лимон

Необходими продукти:
200 грама сирене (може Фета)
1-2 супени лъжици лимонов сок
6 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици настъргана лимонова кора
1 скилидка чесън
щипка смлян червен пипер
Начин на приготвяне:
Намачкайте или натрошете сиренето, сложете в съда на блендер. Прибавете настърганата лимонена кора, 1 супена лъжица сок от същия цитрус, скилидка чесън и 6 супени лъжици зехтин.
Разбийте до получаването на пюре. След това налейте още лимонов сок, ако предпочитате и подсолете в зависимост от солеността на използваното сирене.
Прехвърлете пастета в съда, в който ще поднесете, напръскайте със зехтин, поръсете със смлян червен пипер и лимонова кора.
Добър апетит!
Снимка: crazyberry.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
АРОМАНДИСЕ ЯПОНСКИ КЪРИ СОС 90 г
НовАРОМАНДИСЕ СОС ТАЙ С КЪРИ 90 г
НовВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Млечни и сметанови сосове
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Сос Бъфало
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
Коментари към Пастет-сос от сирене с чесън и лимон