Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос

Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос

от 18 апр 2018г., обновено на 22 дек 2020г.
Редактор: Ваня Боянова
Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос - изображение
  • Инфо
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Коментари
Свързаност

Когато ви се прииска да си приготвите бързо и вкусно допълнение към чаша вино, направете си предястие от сирене камембер със сос по избор. Камембер е меко сирене, покрито със специална плесенна коричка. Печено или пържено е в пъти по-вкусно, отколкото в суров вид. Вътрешността се топи в обвивката, а хрупкавата коричка е толкова вкусна. Затова сме ви приготвили няколко апетитни рецепти за панирано сирене камембер със сос от портокал и боровинки.

Панирано сирене камембер с шунка и боровинково сладко

Панирано сирене камембер с шунка и боровинково сладко.

Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене камембер:

  • 4 дебели парчета сирене камембер
  • 4 дебели парчета шунка
  • 1 яйце
  • 3 супени лъжици брашно
  • 8 супени лъжици галета
  • 4 супени лъжици сладко или конфитюр от червени боровинки
  • сок от 1 портокал
  • 1 супена лъжица сладка горчица

Начин на приготвяне на панираното сирене със сос

Разрежете парчетата камембер на две. Върху долната част сложете шунка, затворете с второто парче сирене и притиснете.

Оваляйте в брашното, потопете в разбитото яйце и завършете панировката с галета.

Приберете предястието за 20 минути в хладилника, след което изпържете за кратко в силно нагорещено в дълбок съд олио.

От двете страни ще се образува златиста коричка, тогава извадете сиренето върху салфетка, която да поеме излишната мазнина. Важно е да изпържите сиренето бързо, за да си запази формата.

Направете сос, смесвайки боровинковото сладко или конфитюр с портокаловия сок и сладката горчица.

Поднесете хрупкавото сирене камембер с боровинковия сос.

Да ви е вкусно!

Панирано сирене камембер с хрупкава коричка и боровинков сос

Панирано сирене камембер с хрупкава коричка и боровинково сладко.

Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене:

  • сирене камембер

За панировката:

  • 1 яйце
  • брашно
  • галета и малко царевично нишесте
  • щипка сол
  • растителна мазнина за пържене
  • листа зелена салата за поднасяне

За приготвянето на боровинковия сос:

  • сладко от червени боровинки
  • дижонска горчица
  • портокалов сок
  • черен пипер

Начин на приготвяне на панираното сирене камембер с боровинков сос

Първо направете соса. За целта смесете продуктите, определени за него, като количествата от тях съобразите така, че да получите балансиран вкус.

В отделни съдове разпределете брашното, разбитото яйце и галетата, смесени с малко царевично брашно. След това последователно панирайте сиренето: брашно, яйце, галета, яйце, брашно. Внимателно притиснете покритието към всички страни на камембера и бързо изпържете в гореща растителна мазнина.

Готовото предястие извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишното олио.

Поднесете върху листа зелена салата заедно с боровинковия сос.

Консумирайте сиренето веднага, докато е топло, а вътрешността мека.

Да ви е сладко!

Панирано сирене камембер с портокалов сос

Панирано сирене камембер с портокалов сос.

Необходими продукти за приготвянето на панирано сирене камембер:

  • 2 парчета (пити) сирене камембер

за панировката:

  • 1 яйце
  • галета

За приготвянето на портокаловия сос:

  • 1 чаена чаша прясно изцеден портокалов сок
  • 1 супена лъжица настъргана портокалова кора
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 3 супени лъжици масло
  • щипка сол

Начин на приготвяне на панираното сирене камембер

Започнете със соса. Смесете в малка тенджера портокаловите корички и прясно изцедения сок, кафявата захар, кравето масло и солта. Разбъркайте добре всички съставки и сложете съда на котлона. Оставете да кипне, след което намалете температурата и варете на бавен огън, докато количеството на соса намалее наполовина или до желаната гъстота (около 15-20 минути). Прецедете и оставете соса да изстива.

Разрежете питите сирене камембер на две. Потопете всяка част (при разреза), в яйцето, след това в галетата и повторете процедурата още веднъж. Срязаното място трябва добре да се покрие с панировката и да не се вижда.

Налейте в тиган голямо количество мазнина, загрейте я и в нея изпържете сиренето до златисто, поставяйки го с разрязаната част надолу. След това обърнете от другата страна и пържете още няколко минути. Сиренето трябва леко да се запържи и надуе, но внимавайте да не се пръсне.

Полейте предястието със соса от портокал и поднесете.

Добър апетит!

Източник:

Снимки: freepik.com

Още по темата:
  • Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
  • Сирене Камамбер в пикантна марината Сирене Камамбер в пикантна марината
  • Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки
  • Камамбургер Камамбургер
5.0/5 1 оценка

Коментари към Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос
    www.framar.bg 
    на 09 November 2025 в 15:00
    Коментирайте "Панирано сирене камембер с боровинков и портокалов сос"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Печено сирене Камамбер с чесън и препечен хляб
  • Пикантно фондю от сирене Камамбер в хлебче
  • Запечено сирене Камамбер с карамелизирани ябълки и орехи
  • Печено сирене Камамбер в кашкавалено тесто
  • Сирене Камамбер в пикантна марината
  • Камамбургер
  • Ордьовър със сирене камембер и червени боровинки
  • Мини питки от бутер тесто с камамбер и гъби
  • Запечено сирене Камамбер с шунка
  • Торта Камамбер от бутер тесто с малини и ядки
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
ДерматомиозитДерматомиозит

Дерматомиозит

от 09 ное 2025г.Прочети повече
Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътищаЕшерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

Ешерихия коли в суровото месо може да причини инфекция на пикочните пътища

от 07 ное 2025г.Прочети повече
Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболяванияИзлагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

Излагането на светлина през нощта повишава риска от сърдечносъдови заболявания

от 07 ное 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Биомаркерите са ключът към правилното лечение на рака на белия дроб

преди 9 дни, 3 часа и 57 мин.

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 19 дни, 10 мин.
Всички

АНКЕТА

Пушите ли?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АКТЕЛСАР ДУО таблетки 80 мг/5 мг * 28 ТЕВА

ВЛИВАКТИВ Ag ПРЕВРЪЗКА С АКТИВЕН ВЪГЛЕН И СРЕБРО, ТЪНКА 10 х 10 см * 1

ВИТАЛЕРС L-ЦИТРУЛИН прах 500 г

БЕВИМ таблетки 10 мг * 28

ТИНКТУРА АНТИСТРЕС 100 мл ДР. БИОМАСТЕР

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:22

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:57:06

ЦИЛОКСАН капки за очи и уши, разтвор 3 mg / ml * 5 мл АЛКОН

Коментар на: Алекс от 07 ное 2025г. в 16:56:44

БЕТАСЕРК таблетки 24 мг * 20 МАЙЛАН

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 ное 2025г. в 16:53:57

B96.1 Klebsiella pneumoniaе [K. pneumoniaе] като причина за болести, класифицирани другаде

Коментар на: Зора Иванова от 07 ное 2025г. в 16:50:07
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival