Палачинки от цвекло с плънка от рикота

Необходими продукти:
120 милилитра прясно мляко
120 грама сварено червено цвекло
90 грама брашно
1 яйце
2 скилидки чесън
1 супена лъжица зехтин
1/4 чаена лъжица сол
Начин на приготвяне:
В съда на блендер смесете цвеклото с яйцето, налейте прясното мляко, сложете скилидките чесън, 1 лъжица зехтин и малко сол. Разбийте всичко добре и тогава прибавете брашното.
Изпечете 2 палачинки в нагорещен тиган за около 2 минути от всяка страна. Когато се охладят, сложете по повърхността им сирене рикота (може извара или друга предпочитана плънка, стига да не е мокра) и навийте рула. Нарежете ги на парчета с дебелина около 2 сантиметра и поднесете.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ЛИТЪЛ БЕЪР ЗА ДЕЦА 160 г
ЧИПС ЦВЕКЛО С МОРСКА СОЛ 18 г
ПЮР НУТРИШЪН БЛЕК ДЖАК прах * 600 г
Безплатна доставка за България!МЕДЕКС МЕДЕН СИРОП С ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН C + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА 150 мл
МАТИСЪН БИО СОК ОТ ЦВЕКЛО 750 мл
КАЛИВИТА ОКЕАН 21 разтвор 946 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Палачинки без яйца
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Пълнени домати с крем от сирене, босилек и чесън
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Пилешко вретено
- Пухкаво тесто за пици без яйца
Коментари към Палачинки от цвекло с плънка от рикота