Оризова супа с лимон
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
300 г кости (за бульон)
1 лимон
1 морков
1 глава лук
1 с. л. брашно
1 с. л. масло
сол, пипер и магданоз - на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете от костите 3 литра бульон. Ориза сварете отделно до готовност. Моркова и лука нарежете и запържете в маслото.
Към горещия бульон прибавете брашното, сол на вкус и разбъркайте. След това сложете ориза и запържените зеленчуци. Изцедете сока на лимона, добавете го към супата и поръсете с нарязан магданоз.
Може да поднесете супата със сметана.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН ТЕЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН капсули * 180
МАТИСЪН ТЕЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 250 г
МАТИСЪН ПИЛЕШКИ КОСТЕН БУЛЬОН 400 г
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД УПЛЪТНЯВАЩ ПЕРЛЕН СЕРУМ 30 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ ОЗАРЯВАЩ КРЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Седемдневна оризова диета
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Ползите от кафявия ориз
- Колаген или бульон от свински крачета
Коментари към Оризова супа с лимон