Ореховките на баба
Необходими продукти:
брашно - около 8 ч. ч.
яйца - 2
кисело мляко - 2 ч. ч.
захар - 3 ч. ч.
олио - 1 ч. ч.
сода бикарбонат - 1 ч. л.
орехи
Начин на приготвяне:
Изгасете содата в млякото. Разбийте яйцата, захарта, киселото мляко и олиото. Към сместа прибавете брашното (предварително пресято) и бъркайте до получаване на гъста смес, която трябва с лекота да се отлепва от съда. Смелете орехите. С помощта на супена лъжица загребвайте от тестото и изсипвайте в смлените орехи, те трябва да се полепят само от едната страна на ореховката. След това подредете в подмазана с мазнина тава, орехите да останат отгоре и печете на умерена температура до готовност.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП БИО ПЪЛНОЗЪРНЕСТА КАША - ЯБЪЛКИ И БАНАНИ С БЕБЕШКИ БИСКВИТИ 190 г
ГОТОВА КОМБИНАЦИЯ ПРИ ОТКАЗ ОТ ТЮТЮНОПУШЕНЕТО 20 мл LES FLEURS DE BACH
БИОХЕРБА БИО ОРЕХОВ ТАХАН ОТ 100% СМЛЕНИ ОРЕХОВИ ЯДКИ 250 г
ХЕРБАЛКАН ПАРАБАЛАНС ЗА ДЕЦА тинктура 50 мл
НАНГА ПРАХ ЗА ЗЪБИ 100 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Орехи - ползи и вреди
- Коледни сладки с канела, масло и ядки
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Хрупкави маслени бисквити с ванилия
- Брауни с орехи
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Канелени сладки с мед
- Домашни бисквити с овесени ядки и стафиди
Коментари към Ореховките на баба