Орехов сладкиш с глазура от кайсиево сладко и ром
Необходими продукти
За тестото:
1 чаена чаша смлени орехи
3 яйца
1,5 чаена чаша захар
1,5 чаена чаша брашно
2 чаени лъжици бакпулвер
1,5 чаена чаша студена високомаслена сметана
ванилия
щипка сол
За глазурата:
200 грама кайсиево сладко
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици ром или ароматен ликьор
Начин на приготвяне:
Разбийте сметаната до получаването на пяна, сложете ванилията и щипка сол.

След това прибавете яйцата, захарта, бакпулвера и брашното. Разбийте още веднъж и сложете орехите.

Изсипете тестото в подходяща форма и печете в продължение на 25 минути при 180 градуса.

Разрежете готовия блат на два квадрата или изпечете два малки сладкиша.
Докато десертът изстива, направете глазурата.
Прецедете кайсиевото сладко, смесете го със захарта и рома (ликьора). Поставете сместа да се вари на слаб огън, докато се сгъсти и стане лепкава.

Намажете единия "блат" с глазурата и покрийте с другия. След това намажете със сладкото страните и повърхността на тортата, поръсете с орехи.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИО КАКАОВО МАСЛО СТУДЕНО ПРЕСОВАНО 100 мл ДРАГОН СУПЕРФУДС
ЛИМОНОВ СЛАДКИШ С МАКАВО СЕМЕ - КРИСТИНА КАМПОС - ХЕРМЕС
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
ХАЙТМАН БОЯ ЗА СЛАДКИШИ CRAZY COLOURS ШЕСТ ЦВЯТА 4 г * 6
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Сладкиш с тиква, орехи и шоколадова глазура
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Тиквен сладкиш с мед и орехи
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Сладкиш с мандарини и филирани бадеми
- Малинов сладкиш с овесени ядки и маслени трохи
- Шоколадова глазура за любимите сладкиши
- Сладкиш от бутер тесто с лимонов крем
- Чийзкейк с халва и орехи
- Домашен сладкиш с тиква и сирене крема
Коментари към Орехов сладкиш с глазура от кайсиево сладко и ром