Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет

Необходими продукти:
- 340 грама пресен джинджифил
- 1 голяма червена репичка
- 1 1/2 супени лъжици сол кашер
- 1/2 чаена чаша оризов оцет
- 1 чаена чаша вода
- 1 1/2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
- Остържете кората на джинджифила и го нарежете на тънки филийки.
- Измийте репичката, почистете я и също нарежете на филийки.
- Прехвърлете джинджифила в купа и го поръсете със солта. Разбъркайте и оставете да престои в продължение на 30 минути.
- През това време пригответе маринатата, като смесите оцета, водата и захарта в малка тенджера на силен огън.
- Оставете сместа да заври и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Напълнете голям стъклен буркан с подсоления джинджифил и репичката.
- Покрийте с маринатата до 2 сантиметра от ръба на съда.
- Внимателно чукнете дъното на буркана върху равна повърхност, за да отстраните въздушните мехурчета.
- Затворете плътно и след като се охлади на стайна температура, го съхранявайте в хладилник в срок до 2 месеца.
Забележка!
Ако бурканите се консервират, могат да се съхраняват неотворени на тъмно и хладно място.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЧАЙ ФИЛТЪР ДЖИНДЖИФИЛ И ЛИМОН * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
СУИДИШ НУТРА ЖЕНШЕН ЕНЕРДЖИ 500 мл
ЗЛАТЕН КОЛАГЕН 350 г ЯЖ ПОЛЕЗНО
ВИНОЦЕТИ ДЕТОКС ОЦЕТ С КУРКУМА, ДЖИНДЖИФИЛ И КАНЕЛА 250 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ С КУКРУМА филтър * 20
НУТРАВИТА ГЛЮКОЗАМИН КОМПЛЕКС капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Как да използваме джинджифила за отслабване
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
- Репичка
- Отгледайте джинджифил у дома в 4 стъпки
- Билки и натурални продукти за облекчаване синдрома на карпалния тунел
- За какво са полезни листата от репички и как да ги приемаме
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Полезни свойства и приложения на джинджифила
- Репички – хранителна стойност и полезни свойства
Коментари към Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет