Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет

Необходими продукти:
- 340 грама пресен джинджифил
- 1 голяма червена репичка
- 1 1/2 супени лъжици сол кашер
- 1/2 чаена чаша оризов оцет
- 1 чаена чаша вода
- 1 1/2 супени лъжици захар
Начин на приготвяне:
- Остържете кората на джинджифила и го нарежете на тънки филийки.
- Измийте репичката, почистете я и също нарежете на филийки.
- Прехвърлете джинджифила в купа и го поръсете със солта. Разбъркайте и оставете да престои в продължение на 30 минути.
- През това време пригответе маринатата, като смесите оцета, водата и захарта в малка тенджера на силен огън.
- Оставете сместа да заври и бъркайте, докато захарта се разтвори напълно.
- Напълнете голям стъклен буркан с подсоления джинджифил и репичката.
- Покрийте с маринатата до 2 сантиметра от ръба на съда.
- Внимателно чукнете дъното на буркана върху равна повърхност, за да отстраните въздушните мехурчета.
- Затворете плътно и след като се охлади на стайна температура, го съхранявайте в хладилник в срок до 2 месеца.
Забележка!
Ако бурканите се консервират, могат да се съхраняват неотворени на тъмно и хладно място.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕМОСТОП капсули * 30 НАТУРФАРМА
ЕН - ТИ - ТУС сироп 200 мл ЕКОФАРМ
БЛАСТ АФРОДИЗИАК дози * 2
АРОМАНДИСЕ ЗЛАТНО ЛАТЕ С КУРКУМА И ВАНИЛИЯ разтворима напитка на прах 60 г
ТОРН ПЕРМА-КЛИЪР ФОРМУЛА ЗА ЧРЕВНА МИКРОФЛОРА капсули * 180
Безплатна доставка за България!ФАРМАЛАЙФ КРЕМ С ДЯВОЛСКИ НОКЪТ 100 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Кои добавки са ефективни при артрит?
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
- Противопоказания и странични ефекти на джинджифила
- Повишаване на половата мощ при мъжете с джинджифил: рецепти и съвети
- Как да си засадим джинджифил?
- Полезни свойства и приложения на джинджифила
- Запознайте се с 5 страхотни ползи на сока от морков и джинджифил
- Джинджифил, Исиот, Джинджър
Коментари към Маринован джинджифил с репичка и оризов оцет