Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Лют пилаф с пилешко

Лют пилаф с пилешко

от 02 сеп 2013г.
Лют пилаф с пилешко - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

300 грама пилешко месо

1 чаена чаша ориз

1 голям морков или 2 средни

1 голяма глава лук

1 цяла глава чесън

подправки: зира, семена кориандър

1/2 чаена чаша растителна мазнина

1 люта чушка

3 чаени чаши вода

Начин на приготвяне:

Измийте ориза и го накиснете в подсолена вода за 45 минути, така той ще поеме водата и ще се свари по-бързо. Нарежете лука (на полукръгчета) и морковите (на сламки). В никакъв случай не настъргвайте морковите. Месото се реже на парчета.

Поставете тенджера на котлона, налейте мазнината в нея, прибавете лука и го изпържете до златисто на силен огън. След това сложете месото, пържете 5 минути, тогава добавете морковите и продължете да пържите, докато те омекнат (още около 5 минути). Прибавете 1/2 чаена лъжичка зира (стрийте с ръце, за по-силен аромат) и малко семена кориандър. Залейте всичко с вряща вода, която да бъде 1 сантиметър над съдържанието на съда. В средата сложете главата чесън и лютата чушка, посолете.

Оставете ястието да заври и когато това стане, намалете температурата почти до минимум. Затворете тенджерата с капак и нека всичко се задушава в продължение на около 20 минути. След това отцедете водата от ориза и сложете слой от него върху съдържанието на тенджерата. Много е важно то да не смесва с ориза. Заравнете оризовата повърхност и налейте още вряща вода (поне 1 сантиметър над ориза). Отгоре поръсете със стрита зира, посолете. Увеличете температурата и оставете така, докато течността се изпари. Не необходимо да затваряте съда с капак. Периодично проверявайте готовността на ориза, той не трябва да се разварява, а водата трябва да се изпари. Когато това стане, намалете котлона, затворете с капак и оставете ястието да се приготвя още 20 минути. След това извадете чесъна и лютата чушка, а пилафа разбъркайте внимателно, тръскайки, за да може зърната да се отделят едно от друго.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Петел с леща, ориз и зеленчуци Петел с леща, ориз и зеленчуци
  • Рибен пилаф с домати Рибен пилаф с домати
  • Пилаф с пъстърва Пилаф с пъстърва
  • Пикантни пилешки крилца Buffalo Пикантни пилешки крилца Buffalo
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г
3.20лв.

ХИП ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 125 г

ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл
17.00лв.

ПРАНАРОМ АРОМАФОРС ПРОТИВОГРИПНА КОМБИНАЦИЯ 5 мл

ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.
53.30лв.

ДЕРМЕДИКС ГЕЛ ЗА УЛТРАЗВУК ЗА ОТСЛАБВАНЕ И ОФОРМЯНЕ НА ТЯЛОТО 250 мл.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ТЕМПРАНИО ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.
14.70лв.

ВИНО ДАРОБАС ПИНО НОАР ЧЕРВЕНО реколта 2008 год. 750 мл.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34
850.00лв.

ОЗОНАТОР ЗА ПРЕЧИСТВАНЕ НА ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ TQ-D34

Безплатна доставка за България!

Коментари към Лют пилаф с пилешко

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Лют пилаф с пилешко
    www.framar.bg 
    на 08 July 2025 в 04:16
    Коментирайте "Лют пилаф с пилешко"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Основни ястия
  • Ястия от зърнени и бобови култури
  • Как и колко да варим различните видове месо
  • Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
  • Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
  • Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
  • Защо консумацията на сурово месо е опасна за здравето
  • Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
  • Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
  • Огретен от тиквички с ориз
  • Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
  • Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();

ЗДРАВЕН ФОРУМ ПО ТЕМАТА

Трансглутаминаза – идеалното лепило за месо

преди 123 дни, 6 часа и 38 мин.

Пилешко месо със салмонела в магазините! Как да сме сигурни какво купуваме?

преди 2040 дни, 15 часа и 58 мин.
Всички

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Шампионат по колоездене "Зелените пирамиди", гр. Стара Загора - 06.07.2025 година

преди 3 дни, 16 часа и 17 мин.

Защо не трябва да пием кафе преди кръвни изследвания - всичко което трябва да знаете

преди 10 дни, 12 часа и 27 мин.

Безплатна консултация за деца с витилиго - Габрово, юли, 2025 година

преди 12 дни, 5 часа и 8 мин.

Прием в болница - какво заплаща НЗОК, какви документи са необходими и колко продължава болничният престой

преди 24 дни, 11 часа и 59 мин.
Всички

АНКЕТА

Как ще ни повлияе приемане на еврото?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

Непоносимост към месо – възможно ли е тялото да „забрави“ как да го усвоява

от 21 март 2025г. Прочети повече
Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз

Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз

от 25 юли 2024г. Прочети повече
Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица) Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)

от 22 фев 2024г. Прочети повече
Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео

Тайната на прословутия ориз по китайски - автентично видео

от 21 апр 2023г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

БАХ КАПКИ ЗА СЪН 20мл

АГИВА BODY FRUIT SALAD ХИДРАТИРАЩ ГЕЛ ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С РОЗОВА ВОДА И КАКАОВО МАСЛО 200 мл

АЛКАДЖИН ИЗМИВАЩ И УСПОКОЯВАЩ ИНТИМЕН ЛОСИОН 250 мл

КАНАДЕРМ ХЕМОКС ГЕЛ 40 г

КОЛОИД СРЕБЪРНА ВОДА 30 ppm 500 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 17:26:13

МИЛГАММА N капсули * 50 WORWAG PHARMA

Коментар на: Ваня Тодорова от 07 юли 2025г. в 17:20:43

КЛИОН - D вагинални таблетки * 10

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:30:58

ПИОКТАНИН солуцио 1 % 20 мл.

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:29:15

ИЗОПРИНОЗИН таблетки 500 мг * 50

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 07 юли 2025г. в 16:26:06
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival