Леща с ориз и запържен лук
Необходими продукти:
100 грама зелена леща
100 грама дългозърнест ориз
2 супени лъжици доматено пюре
1 глава лук
60 милилитра зехтин
1 чаена лъжица кимион
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте лещата с вода в съотношение 1:2 и поставете на котлона, за да заври. Когато това стане, прибавете доматеното пюре, сол и черен пипер на вкус.

След това сложете ориза и кимиона.

Долейте малко вода и нека всичко се вари на бавен огън до готовност на лещата (около 20 минути).
Наблюдавайте през това време и налейте още вода, ако е необходимо.


Нарежете лука според предпочитанията си. Запържете го в зехтина.

Готовата леша прехвърлете в подходящ за поднасянето съд и най-отгоре разпределете лука.

Сервирайте ястието горещо.

Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИМАЛАЯ ИЗМИВАЩ ЕКСФОЛИАНТ ЗА ЛИЦЕ 150 мл
АРОМАНДИСЕ БЕЗГЛУТЕНОВИ ДИЕТИЧНИ СПИРАЛИ ОТ БРАШНО ОТ КОНДЖАК И КОРАЛОВА ЛЕЩА 200 г
ПРОМОГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
БИОТЕН ХИАЛУРОНИК ГОЛД АМПУЛИ ПРОТИВ БРЪЧКИ 1.3 мл * 7
ВИКТОРИЯ БЮТИ АНТИ-ЕЙДЖ КРЕМ С ЕКСТРАКТ ОТ ОХЛЮВИ ASIAN RITUALS 50 мл
БЕМА БИО ДНЕВЕН ЗАЩИТЕН КРЕМ SPF30 50 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Какви са ползите и вредите от консумацията на леща
- Как да сварим правилно лещата
- Какви са здравословните ползи на сорта ориз „Басмати“
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Как да отслабнем с леща (примерно меню)
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Консумирането на леща държи нивата на кръвната захар под контрол
- Седемдневна оризова диета
- Как да се предпазите от синдрома на пържения ориз
Коментари към Леща с ориз и запържен лук