Конфитюр от дюли с канела
Необходими продукти:
1 килограм дюли
800 грама захар
1 супена лъжица лимонов сок
2 пръчки канела
Начин на приготвяне:
Измийте старателно дюлите и ги нарежете на малки парчета. Засипете ги със захарта, налейте лимоновия сок, сложете пръчките канела и оставете да престоят така една нощ.
На следващия ден поставете съда на силен огън, докато дюлите кипнат. Тогава намалете температурата до минимум и варете около 50-60 минути или до желаната гъстота, разбърквайки.

Затворете сладкото в стерилизирани бурканчета, докато е още горещо.

Добър апетит!
Снимки: mondaydelights.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕНЕ ФЮРТЕРЕР КАРИТЕ НУТРИ ИНТЕНЗИВНО ПОДХРАНВАЩА МАСКА 200 мл
САНТЕ ЕНЕРГИЗИРАЩ ДУШ ГЕЛ С ЛИМОН И ДЮЛЯ 200 мл
САНТЕ БИО ЛОСИОН ЗА ТЯЛО С ЛИМОН И ДЮЛЯ 150 мл
МЕРИ ЕНД МЕЙ СЕРУМ С НИАЦИНАМИД И ЕКСТРАКТ ОТ ДЮЛЯ 30 мл
ЕКО МЕДИКА ДЮЛЯ сироп 500 мл
КОНФИТЮР ОТ БИО КРУШИ, КАЙСИИ И МЕД 220 г FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Плодове
- Дюля - ползи за здравето
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Понички от хляб с конфитюр от ягоди
- Дюля
- Печена патица с дюли и мед
- Бърз щрудел с конфитюр, ябълки и орехи
- Сок от дюля в помощ при хемороиди
- Патица с ябълки и дюли в ябълкова марината
- Острия бронхит ще излекувате с дюля, лук и карамфил
- Шоколадов сладкиш с орехи, кестени и дюли
Коментари към Конфитюр от дюли с канела