Кашкавален коблер с кайма и лук
Необходими продукти:
500 грама кайма
2 супени лъжици олио
2 супени лъжици брашно
500 грама лук
2 супени лъжици кетчуп
дафинов лист, сол и смлян черен пипер
За тестото:
2 чаени чаши брашно
100 грама охладено масло
150 грама настърган кашкавал
сол на вкус
1 чаена лъжица сос Табаско
Начин на приготвяне:
Сгорещете олиото в тиган и изпържете каймата и лука до златисто. След това прибавете брашното, кетчупа, подправките и разбъркайте всичко старателно.
Изсипете брашното в купа и към него прибавете охладеното масло. Стрийте до получаването на фини трохи, след което подсолете, добавете соса и настъргания кашкавал. Започнете да наливате по малко вода, докато се получи меко тесто.
Загрейте фурната до 180 градуса.
В подходяща форма разпределете каймата и поставете във фурната за 20-30 минути.
През това време оформете тестото като колбас и го нарежете на парчета с дебелина от 2 сантиметра. Подредете ги върху слоя кайма и върнете във фурната за още 35-40 минути, докато ястието придобие златист цвят.
Поднесете коблера горещ.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Тутманик
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Картофен огретен със сметана и кашкавал
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Таралежчета от кайма с плънка от яйца
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Кашкавалено суфле с прясно мляко и яйца
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
Коментари към Кашкавален коблер с кайма и лук