Каталунски крем

Необходими продукти:
4 чаши прясно мляко
8 жълтъка
кората на 1/2 лимон
кората но 1/2 портокал
1/2 чаша кафява захар
2 с. л. царевично нишесте
1 ч. л. ванилов екстракт
1 пръчка канела
Начин на приготвяне:
Разтворете нишестето в 3 чаши мляко. Отделно разбийте жълтъците със захарта, прибавете към тях млякото с нишестето и настърганите на ситно портокалова и лимонена кори. Към четвъртата чаша мляко добавете ваниловия екстракт и затоплете. Разбийте с миксер и прибавете млечно-яйчната смес, без да спирате да разбивате. След това оставете крема на слаб огън, когато се сгъсти - свалете от котлона и махнете пръчката канела.
Готовият десерт разпределете във формички, преди да поднесете, поръсете с кафява захар и оставете за 5-6 минути на функция грил, за да се образува карамел.
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СИЙСТАРС МАСАЖНО ОЛИО ЦИТРУСИ 200 мл
ВИКТОРИЯ БЮТИ КИСЛОРОДНА МАСКА ДЕТОКС С ВЪГЛЕН
ВИКТОРИЯ БЮТИ ШИЙТ МАСКА ЗА ЛИЦЕ С ЛИМОН ЮЗУ, ГРЕЙПФРУТ И ПОРТОКАЛ 20 мл
НЕОБИО ДУШ ГЕЛ ВИТАЛИТИ С ПОРТОКАЛ И ЛИМОН 250 мл
АРТЕМИС БИО ЧАЙ РОЙБОС ЦИТРУС филтър * 20
ФЛОРАДИКС МУЛТИВИТАМИН сироп 250 мл SALUS HAUS
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Първа част
- Щраусово яйце – характеристики и състав
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Отглеждане на лимон
- Лимоново пилешко филе с масло и пресни билки
- Защо са полезни пъдпъдъчите яйца и как да ги приемаме - Втора част
- Пилешко филе с мед и горчица
Коментари към Каталунски крем