Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Картофени кнедли

Картофени кнедли

от 20 ное 2013г.
Картофени кнедли - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

1 килограм картофи

2 супени лъжици пшенично брашно

1 яйце

щипка сол

картофено нишесте (количеството да бъде равно на 1/4 от картофената маса)

 

Начин на приготвяне:

Обелете картофите, нарежете ги на кубчета и ги сварете до готовност в подсолена вода.

Отцедете ги от течността и ги смелете с помощта на преса, например. Сложете ги в голяма купа/тава, разбъркайте леко и оставете да изстинат напълно (20 - 25 минути).

Когато това стане, намачкайте картофите и ги притиснете ("трамбовайте"), за да се получи гладка повърхност. Разделете ги условно на 4 части и "извадете" едната част от съда (може да я сложите върху останалите).

В празното място, което се получава, изсипете брашното и нишестето (последното трябва да бъде толкова, колкото да се запълни мястото на липсваща част картофи).

Добавете яйцето, сол и замесете еднородно тесто. Месенето продължава около 5 - 8 минути. Тестото оформете като руло с диаметър 2 - 3 см.

Нарежете го на парчета с дебелина 1 - 1,5 см.

Направете топчета от всяко, в средата им притиснете с пръст, за да се получи вдлъбнатина.

Сложете съд с голямо количество подсолена вода на котлона и когато заври, внимателно изсипете част от кнедлите в нея, разбъркайте и варете 1 минута, след като изплуват на повърхността. След това извадете и подредете на един слой в чиния. След термичната обработка, кнедлите са лепкави, но само 2 минути по-късно те придобиват нужната консистенция и лепкавостта изчезва.

Може да изпържите до златисто, ако желаете или да поднесете в този вид, но полети със сос от основното ястие или със запържен лук.

Добър апетит!

Още по темата:
  • Телешка яхния с хлебни кнедли Телешка яхния с хлебни кнедли
  • Кайсиеви кнедли с ром и канела Кайсиеви кнедли с ром и канела
  • Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли Пилешко със сметанов сос, гъби и кнедли
  • Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад Кнедли от извара с плънка от банан и шоколад
0.0/5 0 оценки

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г
3.03лв. / 1.55 €

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО КОКОСОВО БРАШНО 200 г

БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г
10.76лв. / 5.50 €

БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И АРОНИЯ 250 г

НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
44.60лв. / 22.80 €

НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
3.23лв. / 1.65 €

БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г

БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
11.00лв. / 5.62 €

БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г

БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
1.90лв. / 0.97 €

БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО

Коментари към Картофени кнедли

От сайта (1)
Напиши коментар 1 коментар
  1. Михаелаi 
    на 30 December 2013 в 09:01
    Благодаря за рецептата, но бихте ли ме насочили къде да намеря картофено нишесте?

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Предястия
  • Топли предястия
  • Лилави картофи - състав и полезни свойства
  • Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
  • Полезни свойства и приложения на картофите
  • Намалете високата температура със суров картоф
  • Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
  • Ползи и вреди на бадемовото брашно
  • Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
  • Картофена диета за отслабване – същност, варианти и предимства
  • Сладък картоф
  • Пилешко филе с картофи и гъби, запечени със сметана и майонеза
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Как да намалим мазнините по лицето сиКак да намалим мазнините по лицето си

Как да намалим мазнините по лицето си

от 29 окт 2025г.Прочети повече
В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекариВ проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

В проектобюджета на НЗОК добавиха 260 милиона евро за младите лекари

от 29 окт 2025г.Прочети повече
Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолизаПетточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

Петточкова скала ще изчислява тежестта на симптомите при булозна епидермолиза

от 29 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Гадене и лека болка сред преглед при гинеколог

преди 8 дни, 14 часа и 11 мин.

Клиниката по дерматология на ВМА - безплатни консултации ноември 25 - атопичен дерматит

преди 8 дни, 21 часа
Всички

АНКЕТА

Ще празнувате ли Хелоуин тази година?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Картоф Картоф

Картоф

от 15 апр 2024г. Прочети повече
Полезни свойства и приложения на картофите Полезни свойства и приложения на картофите

Полезни свойства и приложения на картофите

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Девет ползи от картофените обелки Девет ползи от картофените обелки

Девет ползи от картофените обелки

от 08 юли 2020г. Прочети повече
Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото

Защо да изберем пълнозърнестото брашно пред бялото

от 09 ное 2018г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА AURALINE 55*35*11/7 - LEKV651/1

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА СЛЕД ОПЕРАЦИЯ НА ГЛУТЕУС BBLINE/LEKFBBL

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА ЗА ОБРЪЩАНЕ TURNLINE FLEX/LEKFTURN

АНТИДЕКУБИТАЛНА ВЪЗГЛАВНИЦА ТРИЪГЪЛНА REFLUXLINE/LEKFRFLX

КРЪВОСПИРАЩ СПРЕЙ FERSTA BLOOD STOP 60 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 16:04:34

КЛЕЕВА ТИНКТУРА 30 % 25 мл ХИГИТЕСТ

Коментар на: Лили от 29 окт 2025г. в 15:48:12

ЛЕВОКСА таблетки 500 мг * 7 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:38:43

ПРОБИЕН ГАСТРО капсули * 20 ФОРТЕКС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 29 окт 2025г. в 15:37:35

ПУЛСЕТ таблетки 40 мг * 14

Коментар на: Ангел Г. от 29 окт 2025г. в 15:34:17
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival