Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Бонбони и дребни сладки Карамелен десерт с шоколадова глазура

Карамелен десерт с шоколадова глазура

от 27 май 2014г.
Карамелен десерт с шоколадова глазура - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти

За тестото:

90 грама брашно

1 чаена лъжица набухвател

1/8 чаена лъжица сол

60 милилитра прясно мляко

1/2 чаена лъжица ванилин

60 грама захар

60 грама масло

1 средно голямо яйце

 

За карамела:

1 чаена чаша високомаслена течна сметана

1/2 чаена лъжица ванилин

1/2 чаена лъжица сол

160 грама карамелен сироп

200 грама захар

60 грама масло на стайна температура

 

За шоколадовата глазура:

200 грама млечен шоколад (натрошен на малки парчета)

150 милилитра течна сметана за разбиване с масленост минимум 35%

 

Начин на приготвяне:

Необходими са ви две правоъгълни форми за печене с размери 20 х 10 см, които подмажете старателно с масло и застелете с хартия за печене. Ако разполагате само с една форма, то ще трябва да първо да изпечете основата на десерта и след това да направите карамела.

Започваме с основата. Загрейте фурната до 180 градуса. Изсипете набухвателя и солта при брашното, в отделен съд смесете млякото и ванилина. В друга купа разбийте с помощта на миксер маслото и захарта до получаването на еднородна консистенция, която ще има светложълт цвят. Разбийте яйцето на бързи обороти, добавете го към маслото. Последователно в маслената смес прибавете млякото и брашното, бъркайки непрекъснато бъдещото тесто. Внимавайте да не се образуват бучки. Изсипете тестото в подготвения съд, заравнете повърхността и сложете във фурната за около 20 - 25 минути.

Нека се изпече до златистокафяво. Когато основата е готова, изчакайте да се охлади и извадете от формата.

Направете карамела. За целта смесете сметаната, ванилина, солта, маслото и сложете комбинацията на слаб огън. Бъркайте, за да не загори и преди да кипне, свалете от котлона (не допускайте да заври). След това затворете съда с капак и оставете така за кратко, за да изстине малко съдържанието. През това време пригответе захарния сироп.

Смесете в малка тенджера карамеления сироп и захарта, варете на среден огън, докато консистенцията стане еднородна и температурата й достигне 150 градуса (измерете с кулинарен термометър). Свалете от котлона, налейте леко изстиналата сметана, разбъркайте и отново върнете на котлона. Варете, докато температурата на сместа достигне 120 градуса.

Свалете готовия карамел от котлона, разбъркайте и налейте в подготвената форма. Оставете колкото време е необходимо за охлаждането (може да приберете в хладилника за 30 минути). Сместа трябва да се втвърди. Докато изчаквате това да се случи, се заемете с шоколадовата глазура.

Сложете натрошения шоколад с подходяща купа, затоплете сметаната и с нея залейте шоколадовите парчета. Оставете за 5 минути и разбийте с помощта на тел за разбиване на яйца. Трябва да се получи еднородна маса, която оставете да изстине малко.

Разрежете основата и карамела така, че да се получат по две дълги ивици от двете. Сложете карамела върху основата и полейте с шоколада. Същото направете и с другата част от съставките.

Приберете десерта в хладилника за около половин часа за да се втвърди глазурата.

Извадете около 30 - 60 минути, преди да поднесете, за да може карамелът да омекне малко, защото в противен случай ще ви бъде трудно да консумирате.

Да ви е сладко!

Още по темата:
  • Сладка запеканка от извара със стафиди и шоколадова глазура Сладка запеканка от извара със стафиди и шоколадова глазура
  • Шоколадови тортички Шоколадови тортички
  • Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура Млечен десерт от грис с кондензирано мляко и шоколадова глазура
  • Шоколадов терин с коняк и глазура Шоколадов терин с коняк и глазура
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
25.00лв. 21.25лв. / 10.86 €

СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY

ПРОМО
ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл
37.20лв. / 19.02 €

ЕМПЕР ДАМСКА ТОАЛЕТНА ВОДА CHIFON BELLE 100 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8
7.00лв. / 3.58 €

ЛОВАРЕ ЧАЙ WINTER GINGER ASSORTED филтър 4 ВИДА * 8

АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл
13.30лв. / 6.80 €

АГИВА SHINY ME ПАРФЮМЕН СПРЕЙ ЗА КОСА И ТЯЛО 150 мл

Коментари към Карамелен десерт с шоколадова глазура

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Карамелен десерт с шоколадова глазура
    www.framar.bg 
    на 16 October 2025 в 14:36
    Коментирайте "Карамелен десерт с шоколадова глазура"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Бонбони и дребни сладки
  • E150(d) Амонячно-сулфитен карамел
  • Карамелизирана захар - рецепта
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Лесен шоколадов кекс с масло
  • E150(a) Карамел обикновен
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Черният шоколад понижава кръвното налягане
  • Ограничаване на консумацията на шоколад
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Ранното разпознаване на суицидни мисли при децата намалява риска от самоубийствоРанното разпознаване на суицидни мисли при децата намалява риска от самоубийство

Ранното разпознаване на суицидни мисли при децата намалява риска от самоубийство

от 16 окт 2025г.Прочети повече
Майчиният глас стимулира развитието на езиковите центрове в мозъка при недоносени бебетаМайчиният глас стимулира развитието на езиковите центрове в мозъка при недоносени бебета

Майчиният глас стимулира развитието на езиковите центрове в мозъка при недоносени бебета

от 16 окт 2025г.Прочети повече
Надежда Рангелова: Държавата показа, че децата са й приоритет само на думиНадежда Рангелова: Държавата показа, че децата са й приоритет само на думи

Надежда Рангелова: Държавата показа, че децата са й приоритет само на думи

от 15 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Истини и митове за лъчелечението - говорят специалистите на КОЦ – Пловдив

преди 1 дни, 6 часа и 5 мин.

УМБАЛ „Свети Георги“ с безплатни ваксини срещу COVID-19 и ДТК за бременни през есенно-зимен сезон 25/26

преди 7 дни, 1 час и 16 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите
Още интересни публикации
Мурумуру Мурумуру

Мурумуру

от 27 март 2024г. Прочети повече
Черен шоколад - изкушение или лекарство Черен шоколад - изкушение или лекарство

Черен шоколад - изкушение или лекарство

от 12 дек 2022г. Прочети повече
Ограничаване на консумацията на шоколад Ограничаване на консумацията на шоколад

Ограничаване на консумацията на шоколад

от 08 дек 2022г. Прочети повече
E150(a) Карамел обикновен E150(a) Карамел обикновен

E150(a) Карамел обикновен

от 29 окт 2020г. Прочети повече

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ИКАРОВ МАСЛО ОТ ЧИЛИЙСКА ШИПКА 30 мл

ИКАРОВ АНТИЦЕЛУЛИТНО МАСЛО ЗА ТЯЛО С ЕКСТРАКТ ОТ БРАЗИЛСКИ РОЗОВ ПИПЕР И КАНЕЛА 100 мл

ХУМАНА 1 МЛЯКО ЗА КЪРМАЧЕТА 800 г

ХАРТМАН СТЕРИЛУКС ES КОМПРЕС МАРЛЕН, НЕСТЕРИЛЕН, 8 ДИПЛИ 5 / 5 см * 100

ИКАРОВ БАЛСАМ ЗА РЪЦЕ ПОРТОКАЛ 50 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

МАГНАЛАБС БОНУРЕЛ капсули * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 13:44:28

ЯСМИН 0,03 mg / 3 mg филмирани таблетки * 21

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 13:43:12

НАТАСПИН H капсули * 30 ВАЛЕНТИС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 13:42:45

ТАВИПЕК капсули 150 мг * 30 МОНТАВИТ

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 13:41:12

СЕЛЕБРЕКС капсули 200 мг * 5

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 16 окт 2025г. в 13:40:10
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival