Канелени понички с рикота и мед

Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КУБА ROYAL ДЕО СПРЕЙ ЗА МЪЖЕ 200 мл
РЕЛАКС МИОТОН саше * 12 НАТСТИМ
ГРИЙН БЕЪР СЛИМ БОДИ капсули * 60
БЛЪД ШУГАР капсули * 90 NATURE'S WAY
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ДИАБЕТ * 20
ПЮРВИТАЛ КАНЕЛА КОМПЛЕКС + капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Канелено дърво, Канела
- Отслабване с мед и канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Полезни свойства на канелата
- Ябълков чийзкейк с орехи и канела
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
- Спагети със сос от рикота и лимон
- Канелени сладки с мед
- Премахнете милиумите по кожата с канела, сода за хляб и лимонов сок
- Италиански десерт Фиадоне
Коментари към Канелени понички с рикота и мед