Канелени понички с рикота и мед
Необходими продукти:
- 200 грама рикота
- 2 яйца
- 1 шушулка ванилия
- 1/2 чаена лъжичка канела
- 70 грама брашно
- кората на 1 лимон, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка бакпулвер
За поръсване:
- пудра захар
- канела
- течен мед
Начин на приготвяне:
- В голяма купа разбийте с миксер рикотата и яйцата до гладък крем.
- Добавете останалите съставки и разбъркайте с дървена лъжица до хомогенна консистенция.
- Загрейте олио с дълбочина около 6-7 сантиметра в тиган или малка тенджера на средно силен огън.
- Изсипете 1 супена лъжица от тестото в сгорещеното олио и пържете около 3-4 минути до златисто кафяв цвят. Обръщайте периодично.
- Пържете поничките на партиди, според големината на съда.
- Поднесете ги топли, поръсени с пудра захар, мед и канела.
Да ви е сладко!

Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
Б.ФРЕШ ДУШ ГЕЛ ДОНЪТ 473 мл
НовГРЕЙС КОЛ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ ЗА МЪЖЕ С ПРОДУКТИ ЗА ТЯЛО ЧЕРЕН ПИПЕР И МАНДАРИНА
НАТРОЛ КАНЕЛА, БИОТИН И ХРОМ таблетки * 60
ЖАВАЛАТ КАНЕЛА капсули * 60
АСТА 15 ФОРТЕ капсули * 60 SUN WAVE
ЧАЙ ФИЛТЪР ФИТОЛЕК ФАРИНГО * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Отслабване с мед и канела
- Канелено дърво, Канела
- Как да изгорим мазнините с канела и джинджифил
- Канелени сладки с мед
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Полезни свойства на канелата
- Лесни канелени бисквити
- Ябълков сладкиш с орехи, бадеми и канела
- Канелени бисквити с орехи и шоколад
- Великденски курабийки със стафиди и канела
Коментари към Канелени понички с рикота и мед