Златисти картофи в брашно

Необходими продукти:
700 грама картофи
1 - 2 супени лъжици брашно
40 милилитра растително олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително. След това отцедете водата и оставете, докато обелката изсъхне достатъчно и се напука. Залейте ги със студена вода и веднага я излейте. Обелете картофите и ги нарежете на дебели парчета. Изпържете ги в олиото и към края на приготвянето добавете брашното. Разбъркайте енергично и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Сложете сол на вкус. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз и да поднесете с чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
НОВАЛАК ALLERNOVA AR 0-36 месеца 400 г
ОСТРОВИТ РЪЖЕНО БРАШНО 1000 г
БИО КОКОСОВО БРАШНО 200 г ЗЕМЕЛА
БРАШНО ОТ СИНАП прах 200 г ЗДРАВНИЦА
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Как да си захванем роза с помощта на суров картоф?
- Намалете високата температура със суров картоф
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Пилешки дробчета с лук
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
Коментари към Златисти картофи в брашно