Златисти картофи в брашно

Необходими продукти:
700 грама картофи
1 - 2 супени лъжици брашно
40 милилитра растително олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, без да ги обелвате предварително. След това отцедете водата и оставете, докато обелката изсъхне достатъчно и се напука. Залейте ги със студена вода и веднага я излейте. Обелете картофите и ги нарежете на дебели парчета. Изпържете ги в олиото и към края на приготвянето добавете брашното. Разбъркайте енергично и изчакайте да се образува хрупкава коричка. Сложете сол на вкус. Може да поръсите с нарязан пресен магданоз и да поднесете с чеснов сос.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
ДАРОВИТА БРАШНО ОТ ЧЕРЕН СУСАМ 200 г
ОСТРОВИТ КОКОСОВО БРАШНО 500 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КУРКУМА 250 г
БРАШНО ЛЕНЕНО 180 гр. БАЛЧО
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Пилешки дробчета с лук
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Намалете високата температура със суров картоф
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
Коментари към Златисти картофи в брашно