Задушени гъби в бира и масло

Необходими продукти:
- 450 грама гъби, добре измити, подсушени и разполовени
- 3 супени лъжици масло
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 чаена чаша бира
- 1 супена лъжица пресен риган, нарязан на ситно
- 1 супена лъжица прясна мащерка, нарязана на ситно
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Разтопете маслото в голям тиган на умерен огън.
- Сотирайте чесъна в продължение на 30 секунди при непрекъснато бъркане.
- Добавете гъбите и разбъркайте добре, за да се покрият с разтопеното чесново масло.
- Бавно изсипете бирата в тигана и поръсете с пресните билки.
- Разбъркайте и оставете ястието да къкри за около 25-30 минути.
- Поръсете задушените гъби с пресен риган и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: killingthyme.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Полската сърнела
- Бяла сърнела
- Как да съхраняваме печурките - част 1
- Полска печурка, Червенушка
- Рижика, Обикновена млечница, Истинска млечница, Червена млечница, Риженка, Рижка, Рижейка и Рижийка
- Ливадна виолетка
- Гъби портобело
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Пържени гъби със сметана и лук
- Едра орешарка, Едра миризливка
Коментари към Задушени гъби в бира и масло